Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 11 Απριλίου 2016

Στην υπ’ αριθμ. 8/2016, κατεπείγουσα, συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 και ώρα 15.00.

Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης στην πρόσκληση της Εδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τίτλο «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό

επίπεδο» και η σύναψη Προγραμματικής Συμφωνίας με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

Ο κατεπείγων χαρακτήρας της συνεδρίασης ενέκειτο στο γεγονός ότι η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε στις 31/3/2016, πριν την ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης για υποβολή πρότασης και η τελευταία ημερομηνία υποβολής της πρότασης είναι η 20ή Απριλίου 2016, για την οποία απαιτείται η υπογραφή από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη της Προγραμματικής Συμφωνίας. Ως εκ τούτου ήταν απαραίτητη η άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου η σχετική πρόταση να κατατεθεί έγκαιρα και ολοκληρωμένα.

Μέσω της ανωτέρω διαδικασίας και της ένταξης της πράξης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του νέου ΕΣΠΑ, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας θα λειτουργήσει στην Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020, με κάλυψη των δαπανών λειτουργίας του για 3 χρόνια.

Επίσης, εκτός ημερησίας διατάξεως, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας, τον οποίο έχει ενοικιάσει ο Δήμος. Τους όρους του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου με εμβαδόν 63 τετρ. μέτρα και ακάλυπτου χώρου επιφάνειας 142 τετρ. μέτρων, για 9 έτη, θα προσδιορίσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech