Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής συνεδρίασε στις 15 Ιουνίου 2016

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στην υπ' αριθμ. 7/2016 συνεδρίασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:
1. Τροποποίηση Ρυμοτομικού Σχεδίου Καλαμάτας στο Ο.Τ. 1404 ως προς την αλλαγή θέσης διόδου. Εγκρίθηκε.
2. Διόρθωση της υπ' αριθμ. 5/2014 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που αφορά σε τροποποίηση Ρυμοτομικού Σχεδίου Καλαμάτας στην περιοχή «Πλακωτά», ως προς τον αριθμό του οικοδομικού τετραγώνου. Εγκρίθηκε.

 

 ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΟΔΟΥ ΣΤΑ ΑΚΟΒΙΤΙΚΑanvnymh-odos-akovitika

3. Μονοδρόμηση ανώνυμης οδού στην περιοχή «Ακοβίτικα». Εγκρίθηκε η μονοδρόμηση της οδού προς βορρά, δεδομένου του μικρού πλάτους του δρόμου. Πρόκειται για την οδό που σημειώνεται με βέλος στον ορθοφωτοχάρτη.

 

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ

DSCN0211 Medium

4. Παραχώρηση γενικών θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ. Μετά την ανάπλαση στην πλατεία του Ιερού Ναού Ανάστασης και στον απέναντι από αυτήν χώρο, νότια της Ναυαρίνου, παραχωρήθηκαν 2 θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρία, προκειμένου αυτά να εξυπηρετούνται για το μπάνιο τους στη θάλασσα με τη βοήθεια της ηλεκτρικής ράμπας Seatrac. Αυτές οι δύο θέσεις δεν επαρκούν και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε να παραχωρηθούν άλλες δύο θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρία, στη δυτική πλευρά της πλατείας του Ιερού Ναού Ανάστασης, επί της οδού Βυζαντίου. Τα άτομα με αναπηρία θα μπορούν να κινηθούν μέσω της πλατείας και να προσεγγίσουν την παραλία, ώστε να μεταβούν στη ράμπα Seatrac.

5. Παραχώρηση αποκλειστικών θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ. Εγκρίθηκε η παραχώρηση θέσεων στις οδούς Φιλελλήνων 15, Παυσανία Λυκουρέζου 2 (πλησίον διασταυρώσεως με την Αθηνών) και Κορώνης 80, πλησίον διασταυρώσεως με την Παπανικολή.
6. Επί αιτήματος Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας για παραχώρηση θέσεων στάθμευσης. Εγκρίθηκε η παραχώρηση τεσσάρων θέσεων στάθμευσης για την πιάτσα που λειτουργεί στην οδό Γεωργούλη και μίας στην οδό Ακρίτα, σε αμφότερες των περιπτώσεων στο επόμενο τετράγωνο. 

 

 ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ "AMERICA"

DSCN9952 Medium

7. Άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου και εργασιών. Όσον αφορά στην ανακατασκευή του διατηρητέου κτηρίου (πρώην ξενοδοχείο «Αμέρικα»), που βρίσκεται επί των οδών Ναυαρίνου, Μαιζώνος και Σανταρόζα, η εταιρεία ΤΕΡΑΝΙΑ ΕΛΛΑΣ ζητεί:
Α. την κατάληψη πεζοδρομίου και κοινοχρήστων χώρων με εργοταξιακή περίφραξη και
Β. την εκσκαφή και κατασκευή πεδιλοδοκού εκτός της οικοδομικής γραμμής προκειμένου να θεμελιωθεί προσωρινός φορέας υποστύλωσης του υπάρχοντος τμήματος του κτηρίου.
Εγκρίθηκαν, υπό την προϋπόθεση να γίνουν τα παρακάτω:
Α) προσωρινή κατάργηση των θέσεων στάθμευσης των μοτοποδηλάτων στην οδό Ναυαρίνου σε όλο το μήκος του υπό κατασκευή κτιρίου και δημιουργία από την αιτούσα ζώνης ασφαλούς διέλευσης πεζών, με τοποθέτηση εργοταξιακού πλέγματος και κατάλληλης σήμανσης,
Β) καθαίρεση όλων των προσωρινών κατασκευών εκτός της οικοδομικής γραμμής μέχρι την αποπεράτωση του κτηρίου
Γ) αποκατάσταση των πεζοδρομίων.

8. Προέγκριση ίδρυσης επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και χορήγηση αδειών χρήσης μουσικών οργάνων (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε.

 

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΜΟΝΩΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

9. Έγκριση της μελέτης του έργου «Επισκευές μονώσεων σχολείων 2016» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 55.000 ευρώ και οι παρεμβάσεις επισκευών και ανακατασκευών των μονώσεων αφορούν στα σχολεία: πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο, Γυμνάσιο Αρφαρών, 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας και όπου αλλού παραστεί άμεση ανάγκη.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech