Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Με αυτόματο σύστημα η πληρωμή στα πάρκινγκ

Στο κεντρικό και στο βόρειο δημοτικό πάρκινγκ της Καλαμάτας, στο σκεπασμένο τμήμα του Νέδοντα, έχει εγκατασταθεί εξοπλισμός για την αυτόματη πληρωμή εκ μέρους των χρηστών, τον οποίο ο Δήμος Καλαμάτας παρέλαβε με σύμβαση leasing, κατόπιν διαγωνισμού. Η λειτουργία του αυτόματου συστήματος ομαλοποιείται και στόχος είναι να επιτευχθεί καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών, καθώς και εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων για το Δήμο Καλαμάτας.

 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Ο οδηγός φθάνει στο πάρκινγκ και, πατώντας ένα κουμπί στο σημείο εισόδου, παίρνει το εισιτήριό του, η μπάρα ανοίγει και σταθμεύει. Σημειώνεται ότι υπάρχει κάμερα που αναγνωρίζει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

4 Medium


Όταν επανέλθει, πηγαίνει με το εισιτήριο σε ένα από τα αυτόματα μηχανήματα πληρωμής, το μηχάνημα «διαβάζει» το εισιτήριο και τον πληροφορεί πόσα πρέπει να πληρώσει.

6 Medium

Ο χρήστης βάζει τα χρήματα στο μηχάνημα (κέρματα ή χαρτονομίσματα μέχρι 20 ευρώ), παίρνει την απόδειξη και τα ρέστα, ενώ κρατάει και το εισιτήριο. Με το αυτοκίνητό του φθάνει στην έξοδο και εισάγει στη σχισμή ενός μηχανήματος το εισιτήριο. Το μηχάνημα κρατάει το εισιτήριο, η μπάρα ανοίγει και ο οδηγός φεύγει.
Σημαντικό είναι, για την αποφυγή συμφόρησης, ο χρήστης να πάει στο αυτόματο μηχάνημα πληρωμής και να πληρώσει και μετά να επιβιβασθεί στο όχημά του για να φύγει.
Τονίζεται πως εάν η είσοδος και η έξοδος του οχήματος από το πάρκινγκ γίνουν εντός 15 λεπτών, δεν καταβάλλεται αντίτιμο.

 

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ

Το σύστημα αυτοματοποίησης χώρων στάθμευσης που εγκαταστάθηκε, θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία και τη βελτίωση στην εξυπηρέτηση των χρηστών του κεντρικού και του βόρειου πάρκινγκ. Περιλαμβάνει τερματικά εισόδου και εξόδου, μπάρες, κάμερες αναγνώρισης της πινακίδας του οχήματος, χειροκίνητο και αυτόματα ταμεία (μηχανήματα πληρωμής) και αναγνώστες καρτών. Το σύνολο του εξοπλισμού είναι καινούργιο και αμεταχείριστο.
Ειδικότερα, στον κεντρικό χώρο στάθμευσης του Δήμου Καλαμάτας έχουν εγκατασταθεί:
α) 1 τερματικό εισόδου με κάμερα αναγνώρισης πινακίδας
β) 1 τερματικό εξόδου
γ) 2 αυτόματα μηχανήματα πληρωμής
δ) 1 χειροκίνητο ταμείο,
ενώ ο βόρειος χώρος στάθμευσης ελέγχεται με την τοποθέτηση:
α) ενός τερματικού εισόδου με κάμερα αναγνώρισης πινακίδας
β) ενός τερματικού εξόδου
γ) ενός αυτόματου μηχανήματος πληρωμής.

 

2.JPG3_Medium.JPG4_Medium.JPG5_Medium.JPG6_Medium.JPG7_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech