Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Η Πρέσβειρα της Αυστρίας Andrea Ikić – Böhm στο Δημαρχείο

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, η Πρέσβειρα της Αυστρίας Andrea Ikić – Böhm και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε την κυρία Ikić – Böhm και, κατά τη μακρά συζήτηση που ακολούθησε, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Καλαμάτα και στην περιοχή της, τονίζοντας ότι η Καλαμάτα αποτελεί πόλη αναδυόμενη μέσα στην οικονομική κρίση, καθώς έχουν βελτιωθεί πολύ οι υποδομές πρόσβασης με τον αυτοκινητόδρομο και τις αεροπορικές συνδέσεις με 24 πόλεις της Ευρώπης. Γνωστοποίησε, επίσης, στην Πρέσβειρα την ανοδική πορεία της Καλαμάτας στον τουρισμό, περιλαμβανομένης της κρουαζιέρας, καθώς και τις σπουδαίες πολιτιστικές δραστηριότητες όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, που πραγματοποιούνται στην πόλη. Αναφέρθηκε, ακόμη, στη φροντίδα για το φυσικό περιβάλλον, μέσω της λειτουργίας του εκσυγχρονισμένου και με μεγαλύτερες δυνατότητες βιολογικού καθαρισμού, της ανακύκλωσης και της διαχείρισης απορριμμάτων. Επίσης, έκανε λόγο για τη λειτουργία 15 επιχειρήσεων στην Καλαμάτα και την περιοχή της, που τυποποιούν ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα και στην πιθανή συνεργασία τους με επιχειρήσεις της Αυστρίας. Προσέθεσε δε ότι στην περιοχή μας ζουν και δραστηριοποιούνται Αυστριακοί, που αποτελούν γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών.

Η Πρέσβειρα εξέφρασε τη χαρά της για την επίσκεψη και αναφέρθηκε σε όσα συνδέουν τις δύο χώρες, όπως οι 360.000 Αυστριακοί τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο, στη μεγάλη εκτίμηση που οι Αυστριακοί τρέφουν για τα προϊόντα βιολογικής γεωργίας ελληνικής παραγωγής, μεταξύ των οποίων οι ελιές ΠΟΠ Καλαμάτα, στη φροντίδα για το περιβάλλον, καθώς και στις πολιτιστικές δράσεις. Με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα, διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά το Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι, με εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, όπως μια συναυλία απόψε στη Μάνη. Αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να περιλάβει στο μέλλον δράσεις και στην Καλαμάτα.
Ο Δήμαρχος προσέφερε στην κυρία Ikić – Böhm τοπικά προϊόντα, έντυπα του Δήμου και υλικό σχετικό με την προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, ενώ έλαβε από την Πρέσβειρα αναμνηστικό δώρο.
Οι δύο πλευρές θα εξετάσουν, στη συνέχεια, τις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος με πρακτικό τρόπο.

 

DSCN9978_Medium.JPGDSCN9979_Medium.JPGDSCN9980_Medium.JPG
 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech