Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Σύσκεψη για παρεμβάσεις στην Καλαμάτα με αρχιτέκτονες από τη Στουτγάρδη

Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Αρχιτεκτόνων Βάδης - Βυρτεμβέργης, το οποίο εδρεύει στη Στουτγάρδη, την οποία συνόδευε ο Frank Edelmann, Δήμαρχος του Steinach im Kinzigtal Γερμανίας και συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κατ' εντολήν του Υφυπουργού Hans-Joachim Fuchtel, επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, την Καλαμάτα. Μετά τη συνάντηση με το Δήμαρχο, το πρωί, οι Γερμανοί αρχιτέκτονες, του κλάδου πολεοδομίας – χωροταξίας, με τεχνικούς επιστήμονες - στελέχη του Δήμου Καλαμάτας και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι συνεργάζονται με το Δήμο, περιηγήθηκαν την πόλη και επισκέφθηκαν επιλεγμένα σημεία, στο πλαίσιο καταρχήν γνωριμίας με την Καλαμάτα.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε συμφωνηθεί στα τέλη Μαΐου μεταξύ των Π. Νίκα και F. Edelmann, σκοπός της συνεργασίας με τους Γερμανούς αρχιτέκτονες είναι να προβούν σε μία καταρχήν εκτίμηση των παρεμβάσεων, που είναι εφικτές, για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των παρακάτω περιοχών:

1. Νέα είσοδος της πόλης από τον περιμετρικό μέσω Αγιάννας, η οποία θα διέρχεται από την περιοχή του Κάστρου και της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας
2. Αναβάθμιση των γεφυρών του Νέδοντα
3. Αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης από τον Κορδία μέχρι το Filoxenia, επί μήκους 4 χιλιομέτρων και σε βάθος περίπου 500 μέτρων, μιας περιοχής που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Το απόγευμα και ώρα 18.00, στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη συμμετοχή των Γερμανών αρχιτεκτόνων Dita Leyh και Matthias Schuster, καθώς και αρχιτεκτόνων, τοπογράφων και πολιτικών μηχανικών - στελεχών του Δήμου Καλαμάτας και συναδέλφων τους ελεύθερων επαγγελματιών, που συνεργάζονται με το Δήμο. Η συνάντηση διήρκεσε 4 ώρες και κατά τη διάρκεια της πραγματοποιήθηκε καταρχήν αλληλοενημέρωση σχετικά με την πολεοδομική νομοθεσία και πρακτική στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ενώ διαπιστώθηκε ότι ακολουθούνται παράλληλες διαδικασίες.
Συμφωνήθηκε οι δύο ομάδες να επεξεργαστούν περαιτέρω τις σκέψεις και ιδέες τους και να συνταχθεί από κοινού ένα υπόμνημα σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά σε αυτήν τη συνεργασία.
Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη συνάντηση του Frank Edelmann με τον Παναγιώτη Ε. Νίκα στις 26 Μαΐου 2016, ο Δήμαρχος Καλαμάτας είχε ζητήσει να εστιασθεί η ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών σε θέματα αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων και ανάδειξης της ομορφιάς της Καλαμάτας, μέσω έργων που θα περιλαμβάνουν λύσεις απλές, συμβατές με την πόλη και το φυσικό περιβάλλον και όχι μεγάλου κόστους.

DSCN9964_Medium.JPGDSCN9965_Medium.JPGDSCN9966_Medium.JPG
 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech