Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Οδικός άξονας Καλαμάτας - Ριζομύλου

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, στις συναντήσεις του με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε και με στελέχη του Υπουργείου, καθώς και με τους Υφυπουργούς Οικονομίας Αλέξανδρο Χαρίτση και Εσωτερικών Ιωάννη Μπαλάφα, αλλά και σε τηλεφωνικές επαφές, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο οδικός άξονας Καλαμάτας - Ριζομύλου είναι δρόμος πρωτευόντως εθνικής σημασίας, κατόπιν νομαρχιακής και ακολούθως τοπικής και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί. Ο Δήμος Καλαμάτας δεν συζητεί καν οποιαδήποτε άλλη χάραξη εκτός της νέας παραλιακής χάραξης. Άλλωστε, υπάρχει και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προσδιορίζει τη θέση του Δήμου.

Η νέα παραλιακή χάραξη είναι ώριμη μελετητικά και ελαφρύνει την κυκλοφορία στην περιοχή του Ασπροχώματος. Επιπλέον, δίνει εξαιρετική προοπτική ανάπτυξης στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας μέχρι τον Πάμισο, μήκους 6,5 χιλιομέτρων περίπου.
Η βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου μέσα από το Ασπρόχωμα, μεταξύ της σιδηροδρομικής γραμμής και του αεροδρομίου και με ευρεία παράκαμψη της Μεσσήνης δεν μπορεί να αποτελέσει θέμα συζήτησης για το Δήμο Καλαμάτας. Επίσης, απόψεις για τη μετατόπιση της σιδηροδρομικής γραμμής είναι ανεδαφικές.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσει με την ίδια ένταση στην κατεύθυνση κατασκευής νέου δρόμου, με την νέα ολοκληρωμένη μελετητικά χάραξη.

a-kalamata-rizomylos.JPGh-kalamata-rizomylos.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech