Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη με τη στήριξη του Δήμου

Τη συμπαράσταση του Δήμου Καλαμάτας θα έχει το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει το γεωργικό τομέα στη Μεσσηνία, με την ίδρυση Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Καλαμάτας θα ανταποκριθεί θετικά σε σχετικό αίτημα για τη διάθεση χώρου γραφείων, που θα συντονίζουν τη λειτουργία του Κέντρου. Το αίτημα κατέθεσε ο Διονύσης Παπαδάτος, υπεύθυνος Δράσεων του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Ο κ. Παπαδάτος πληροφόρησε το Δήμαρχο ότι το Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας θα έχει δύο σκέλη: α) θα πραγματοποιεί σεμινάρια ανοιχτά σε όλους (θα υπάρχει συμβολική οικονομική συμμετοχή), τα οποία θα περιλαμβάνουν θεωρία κατά 30% και πρακτική άσκηση κατά 70% και β) θα συστήσει συμβουλευτική επιτροπή, ώστε αν προκύψει κάποια καλή ιδέα να βοηθηθεί η σύσταση επιχείρησης, με την εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου, το σχεδιασμό της απόκτησης μηχανημάτων και την οργάνωση της παραγωγής.
Η περίοδος 2016 - 2017 θα είναι χρονιά πιλοτικής δράσης του Κέντρου, για τη λειτουργία του οποίου το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη έχει έρθει σε επαφή με το ΤΕΙ Πελοποννήσου (Καλαμάτας) και εκεί θα γίνουν τα περισσότερα σεμινάρια.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει γραφειακούς χώρους και θα συμμετάσχει και με το στελεχικό του δυναμικό στη διαδικασία, καθώς πρόκειται για θέμα με προφανή δημόσια ωφέλεια. Η πρωτοβουλία αποκτά, μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμμετέχει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, που έχει πολλά προσφέρει στην ελληνική αγροτική επιχειρηματικότητα και η οποία για πρώτη φορά «βγαίνει» εκτός Θεσσαλονίκης.

DSCN9989_Medium.JPGDSCN9990_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech