Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Θεσμός η Έκθεση «Άρτος - Οίνος - Έλαιον», που προβάλλει τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα

Θεσμός έχει γίνει πλέον η Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας «Άρτος - Οίνος – Έλαιον», που φέτος διεξήχθη για 5η χρονιά, η οποία προβάλλει τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της Μεσσηνίας και, ευρύτερα, της Πελοποννήσου. Τούτο ανέφερε σε χαιρετισμό του, το βράδυ του Σαββάτου 20 Αυγούστου 2016, ο Δήμαρχος, μετά τον αγιασμό, κατά τη τελετή εγκαινίων της Έκθεσης.

artos-oinos-elaion 5 Medium

Ο Δήμαρχος είπε ότι η Έκθεση «Άρτος - Οίνος – Έλαιον» από του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερη και θα καταβληθεί προσπάθεια για ενίσχυση του παμπελοποννησιακού της χαρακτήρα.
Ο Π. Νίκας τόνισε ότι η Έκθεση γίνεται στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, για το οποίο ο Δήμος Καλαμάτας κάνει το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να το διατηρεί σε άριστη κατάσταση. Επίσης, ευχαρίστησε τον εμπνευστή της Έκθεσης Νίκο Κισκήρα για τη συμβολή του, προσθέτοντας ότι έχει στήσει και ένα λαογραφικό μουσείο, σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας στο Πάρκο, κάλεσε δε το κοινό να το επισκεφθεί.

artos-oinos-elaion 9 Medium

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι η Έκθεση γίνεται «για να προβάλουμε τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας, τον ιδρώτα των αγροτών μας και αυτών που επεξεργάζονται τα αγροτικά προϊόντα». Τόνισε δε την ανάγκη να μην ξεχάσουμε τις αξίες των παλαιότερων γενεών, οι οποίες προβάλλονται στην Έκθεση μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις: την απλότητα, τη λιτότητα και την εργατικότητα, οι οποίες θα μας βοηθήσουν στην υπέρβαση της κρίσης.
Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, που δέχθηκε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του Δημάρχου, παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα πριν και μετά την τελετή των εγκαινίων.

artos-oinos-elaion 11 Medium
Μετά την εναρκτήρια τελετή, το κοινό είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στα περίπτερα των 28 εκθετών, με προϊόντα από τη Μεσσηνία, την Ηλεία, τη Λακωνία και την Αργολίδα, να δοκιμάσει θαυμάσιες γεύσεις και να αγοράσει εκλεκτές παραγωγές για το σπίτι.

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech