Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής στην Καλαμάτα

Ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει τη διενέργεια ενός εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής, στο οποίο θα μετάσχουν καθηγητές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και φοιτητές από όλες τις Αρχιτεκτονικές Σχολές της Ελλάδος, το οποίο θα διεξαχθεί στις αρχές Νοεμβρίου στην Καλαμάτα.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, με μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση αυτού του workshop Αρχιτεκτονικής, τους γνωστοποίησε την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και συζήτησε μαζί τους λεπτομέρειες όσον αφορά στη συμμετοχή του Δήμου για την επιτυχή προετοιμασία και άρτια διεξαγωγή αυτή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Ο Δήμος θα παράσχει τον κατάλληλο χώρο και θα υποστηρίξει έμπρακτα τη διενέργεια του Εργαστηρίου.
Επιδίωξη του Δήμου είναι να υπάρξουν απτά αποτελέσματα για την Καλαμάτα, μια επιδίωξη που συμβαδίζει με την επιθυμία των διοργανωτών να καθορισθούν από το Δήμο Καλαμάτας τα θέματα που θα μελετηθούν στο Εργαστήριο.
Σημειώνεται ότι η διοργάνωση αυτού του workshop Αρχιτεκτονικής θα συμπέσει με την έλευση στην Καλαμάτα της Κριτικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, εν όψει της τελικής επιλογής λίγες ημέρες αργότερα.
Επισημαίνεται ότι η διενέργεια του εργαστηρίου αυτού συμπίπτει με την έναρξη ή τη θέση σε τροχιά υλοποίησης σημαντικών έργων του Δήμου, που θα αναβαθμίσουν αισθητικά και λειτουργικά την Καλαμάτα, ενώ αναμένεται η έκθεση της ομάδας αρχιτεκτόνων από το Επιμελητήριο της Στουτγκάρδης, ομάδας η οποία καλείται να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις σε ζητήματα παρεμβάσεων στην Καλαμάτα. Επίσης, το φθινόπωρο θα εκδοθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η πρόσκληση για την υποβολή πρότασης για το Πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης, ενώ θα συνομολογηθεί και η σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για σύμπραξη, όσον αφορά στο εν λόγω πρόγραμμα. Στις παρεμβάσεις, δε, που πρόκειται να διενεργηθούν στην Καλαμάτα, περιλαμβάνονται και εκείνες στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στο πλαίσιο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί.

arxitektonikisunantisi_1_Medium.JPGarxitektonikisunantisi_2_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech