Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Η πολιτεία δε φροντίζει για τη νεολαία

Με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων για τις πανελλήνιες εξετάσεις, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στα παιδιά μας που θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ευχόμαστε τα καλύτερα στο δύσκολο δρόμο της γνώσης και της επαγγελματικής αποκατάστασης.
Για όσα παιδιά μας δε συνεχίσουν, είναι αυτονόητη η προσπάθειά τους για επαγγελματική ειδίκευση και εξειδίκευση, αφού η εργατικότητα, η έμπνευση και η γνώση αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την επαγγελματική επιτυχία και όχι απλά ένα πτυχίο.
Επισημαίνεται, ακόμη, ο προβληματισμός πολλών για την αναγκαιότητα άμεσης και πλήρους αναδιοργάνωσης της εκπαίδευσης, καθώς και για την κατάργηση του ξεπερασμένου θεσμού των πανελληνίων εξετάσεων, τουλάχιστον για τα δύο τρίτα των σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τέλος, χρέος της πολιτείας είναι να βοηθήσει τα παιδιά μας ώστε τα όνειρα και οι ελπίδες τους να βρουν ικανοποίηση μέσα από την ουσιαστική εκπαίδευση και την προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης. Και είναι οδυνηρή η διαπίστωση ότι η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται σε αυτό το ρόλο».

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech