Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

4η Λευκή Νύχτα: δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών και κατοίκων ψώνισαν και διασκέδασαν

Δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών, από την Πελοπόννησο, την Αθήνα κι ακόμη παραπέρα, κατέκλυσαν μαζί με τους κατοίκους της πόλης και της περιοχής της την Καλαμάτα, σε μια ολονύκτια γιορτή διασκέδασης και αγορών, την 4η Λευκή Νύχτα, που διήρκεσε από τις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου 2016 μέχρι τις 05.00 το πρωί της Κυριακής 28 του μήνα.

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΩΣ
ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

33 leukinuxta

Η 4η Λευκή Νύχτα προέβαλε την Καλαμάτα ως επίκεντρο της νότιας Ελλάδος και προώθησε την εικόνα της ως ενός αστικού κέντρου φιλόξενου, με αγορά όπου κανείς μπορεί να βρει τα πάντα σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και να διασκεδάσει έχοντας πολλές επιλογές, χωρίς απρόοπτα.
Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις πλαισίωσαν τη μεγάλη βραδιά του εμπορίου, μερικές από τις οποίες οργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ πολλές άλλες πραγματοποιήθηκαν κατά τόπους, για τις οποίες φρόντισαν συνεννοούμενοι οι επαγγελματίες κάθε εμπορικής γωνιάς.

29 leukinuxta

Η Καλαμάτα έδειξε το πιο όμορφό της πρόσωπο, με κεράσματα, happening, φιλική διάθεση προς τους επισκέπτες και πολύ καλή εξυπηρέτηση σε εμπορικά καταστήματα και ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ, καταστήματα διασκέδασης, από τις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής.

ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΗΛΘΑΝ
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί επισκέπτες ήλθαν οργανωμένα, με εκδρομές, από άλλες περιοχές, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας είχε ενημερώσει τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), που γνωστοποίησε την εκδήλωση στις χιλιάδες ανά την Ελλάδα επιχειρήσεις – μέλη του, προτρέποντάς τες να δημιουργήσουν «πακέτα» επισκέψεων στην Καλαμάτα.
Το εμπορικό και το ιστορικό κέντρο της πόλης είχαν παραδοθεί στους πεζούς και, μετά τις πρώτες αναγνωριστικές βόλτες στην Αριστομένους, ο κόσμος έκανε τα ψώνια του σε πολύ συμφέρουσες τιμές, ενώ η κίνηση είχε ξεκινήσει από το πρωί του Σαββάτου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

1 leukinuxta

Ο Δήμος Καλαμάτας διοργάνωσε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, οι οποίες ξεκίνησαν με μουσική περιοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, με αφετηρία την έδρα της στην οδό Υπαπαντής και στάσεις στο Δημαρχείο, στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, στην είσοδο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων από την οδό Μακεδονίας, στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην πλατεία Όθωνος.

16 leukinuxta

Επίσης, στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου πραγματοποιήθηκε συναυλία με το συγκρότημα "Otherview", ενώ στην πλατεία 23ης Μαρτίου το συγκρότημα "Beat για beat" απέφωσε έντεχνο και ευρωπαϊκό τραγούδι.
Στην πλατεία Όθωνος διοργανώθηκε παραδοσιακό χορευτικό γλέντι με τοπικούς συλλόγους, ενώ έντεχνο πρόγραμμα παρουσίασε το συγκρότημα «Εκτός Απροόπτου» στις 23.00.
Στην Κεντρικό θα αναπτυχθούν δραστηριότητες για παιδιά, με έμφαση στο «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης».
Η βραδιά μεταδόθηκε μέσω ζωντανής ραδιοφωνικής και διαδικτυακής εκπομπής, από την Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου.
Εκδηλώσεις, όμως, διοργάνωσαν – σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας – και ιδιώτες, σύλλογοι και καταστηματάρχες, σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης, με καλλιτεχνικό και αθλητικό περιεχόμενο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

4 leukinuxta

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, ανέφερε τα εξής: «Στα χρόνια της μεγάλης κρίσης, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις για την οικονομική στήριξη του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου, δηλαδή για την οικονομική τους ευρωστία, αλλά και για την παροχή στο αγοραστικό κοινό της δυνατότητας να ψωνίσει σε πολύ καλές τιμές.
Είμαστε ενθουσιασμένοι και συγκινημένοι από την ανταπόκριση των χιλιάδων λαού από διάφορες περιοχές, που βρέθηκαν στην πόλη ψωνίζοντας και διασκεδάζοντας. Η παρουσία τους μας γέμισε αισιοδοξία για το μέλλον.
Η Λευκή Νύχτα είναι, πλέον, θεσμός για την πόλη μας. Πρόκειται για την καλύτερη Λευκή Νύχτα που γίνεται σε ολόκληρη τη χώρα και σε αυτό συμφωνούν όλοι.
Ευχαριστώ θερμά όσους εργάσθηκαν για την οργανωτική επιτυχία του θεσμού: την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, όλη την οργανωμένη πόλη».
Σημειώνεται ότι για τη διοργάνωση της φετινής εκδήλωσης, ο Δήμος Καλαμάτας συνεργάσθηκε με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, με την υποστήριξη του Αστικού ΚΤΕΛ και κρατικών Υπηρεσιών.

dhmosieuma-eleytherias-1_Medium.jpgdhmosieuma-eleytherias-2_Medium.jpgdhmosieuma-eleytherias-3_Medium.jpgdhmosieuma-fwnh-1_Medium.jpgdhmosieuma-fwnh-2Medium.jpgleukh-nyxta-apologismos_-1_Medium.jpgleykh-nyxta-apologismos-2_Medium.jpgleykh-nyxta-apologismos_3_Medium.jpg

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech