Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Στην Καλαμάτα αύξηση του τζίρου στις θερινές εκπτώσεις

Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποίησε την καθιερωμένη περιοδική έρευνα για τις θερινές εκπτώσεις, διερευνώντας παράλληλα τη στάση και τις απόψεις των εμπόρων για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Η εκπονηθείσα τηλεφωνική έρευνα διενεργήθηκε μέσω χρήσης δομημένου ερωτηματολογίου σε τυχαίο δείγμα 200 εμπορικών επιχειρήσεων, σε παραδοσιακές εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας. Παράλληλα και για πρώτη φορά, επιχειρήθηκε η αποτύπωση των αποτελεσμάτων της εκπτωτικής θερινής περιόδου στις εμπορικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, ενώ κατεγράφησαν και οι απόψεις πολλών Εμπορικών Συλλόγων από το σύνολο της Επικράτειας.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, οι αρχικές προσδοκίες του εμπορικού κόσμου που είχαν καλλιεργηθεί πριν την έναρξη των θερινών εκπτώσεων τελικά δεν επαληθεύτηκαν. Η γενικότερη συγκριτική εικόνα 2016/2015 μπορεί να είναι βελτιωμένη σε ορισμένα σημεία της σε σχέση με τα αποτελέσματα της σύγκρισης των ετών 2015/2014. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι το καλοκαίρι του 2015 διαδραματίστηκαν πρωτόγνωρα γεγονότα, όπως η επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και της τραπεζικής αργίας.
Από τις εκτιμήσεις των Εμπορικών Συλλόγων, προκύπτει ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καταγράφεται πτώση του κύκλου εργασιών κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων 2016 και σε ορισμένες περιπτώσεις στασιμότητα. Αύξηση του τζίρου καταγράφεται μόνο στην Καλαμάτα, κατά 5%.
Το σχετικό δελτίο Τύπου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας μπορείτε να δείτε εδώ.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech