Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας στο Δημαρχείο

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τους Βουλευτές Κώστα Αχ. Καραμανλή και Γιώργο Κασαπίδη, καθώς και τους πρώην Βουλευτές Γιάννη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Σαμπαζιώτη και άλλα στελέχη, επισκέφθηκε το Δημαρχείο, σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 και συναντήθηκε με το Δήμαρχο.

Ο Π. Νίκας καλωσόρισε τα μέλη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας και αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν προκληθεί στο Δήμο Καλαμάτας από την έντονη βροχόπτωση και τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Συνοψίζοντας την κατάσταση, είπε ότι υπάρχουν σοβαρές ζημιές σε δεκάδες σπίτια, τις οποίες θα αντιμετωπίσει ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων. Ανέφερε, ακόμη, ότι τα θέματα αντικατάστασης των οικοσκευών και τις ελαφρότερες ζημιές στην πρώτη κατοικία αντιμετωπίζει ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος παρέσχε φιλοξενία σε ξενοδοχείο σε επτά άστεγες οικογένειες και σε περίπου 70 σπουδαστές του ΤΕΙ, καθώς δεν ήταν δυνατόν να διαμείνουν στη Σπουδαστική Εστία Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος προσέθεσε ότι έχει μεγάλη σημασία για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία να επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο, το οποίο συνδέει τον τόπο μας με 30 πόλεις της Ευρώπης και μέσω του οποίου έρχονται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, γεγονός κρίσιμο για την τοπική οικονομία. Τόνισε δε πως είναι αναγκαία για το μέλλον τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισής του. Σημαντικό είναι, επίσης, ότι αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία μέσω του αυτοκινητοδρόμου.

ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ο Π. Νίκας έδωσε έμφαση στην ανάγκη να στηριχθεί ο αγροτικός κόσμος, καθώς υπάρχουν μεγάλες ζημιές στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Πρέπει να δοθεί βάρος στον αγροτικό τομέα, διότι υπάρχει ολική καταστροφή των σύκων, των κρασοστάφυλων, του ρυζιού, του φυστικιού, της σταφίδας, των καλλιεργειών κηπευτικών, ενώ υπάρχουν σοβαρές ζημιές και σε θερμοκήπια.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι, με τις παρεμβάσεις του Δήμου Καλαμάτας, οι βασικές υποδομές της πόλης έχουν αποκατασταθεί ως προς τη λειτουργικότητά τους και κανένα χωριό δεν είναι αποκλεισμένο. Επίσης, και οι 100 σχολικές μονάδες θα υποδεχθούν τους μαθητές την προσεχή Δευτέρα.
Για τη διαχείριση των ομβρίων στην πόλη και το Δήμο Καλαμάτας χρειάζονται 5 εκατ. ευρώ, επιπλέον όσων έχουν ήδη διατεθεί. Για τις υπόλοιπες ζημιές, ο Δήμος Καλαμάτας έχει συστήσει επιτροπές, που θα προβούν σε αναλυτική καταγραφή και αποτίμηση του κόστους αποκατάστασης. Τα πορίσματα θα τεθούν υπόψη της Νέας Δημοκρατίας, από τους εκπροσώπους της οποίας ο Π. Νίκας ζήτησε συνδρομή στην προσπάθεια αποκατάστασης των προβλημάτων που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

karamanlhs-kasapidhs_1.JPGkaramanlhs-kasapidhs_2.JPGkaramanlhs-kasapidhs_3.JPGkaramanlhs-kasapidhs_4.JPGkaramanlhs-kasapidhs_5.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech