Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Δημαρχείο

Κλιμάκιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, αποτελούμενο από το Βουλευτή Νίκο Καραθανασόπουλο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Καλαμάτας Δημήτρη Οικονομάκο και Τάσο Νιάρχο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πελοποννήσου Νίκο Γόντικα και το Δικηγόρο Αντώνη Κατσά, επισκέφθηκε το Δημαρχείο την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 και συναντήθηκε με το Δήμαρχο.

Ο Π. Νίκας καλωσόρισε τα μέλη του κλιμακίου του Κομμουνιστικού Κόμματος και αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν προκληθεί στο Δήμο Καλαμάτας από την έντονη βροχόπτωση και τα πλημμυρικά φαινόμενα.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ
ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΣΚΕΥΕΣ

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας καταγράφουν τις ελαφρότερες ζημιές σε σπίτια και οικοσκευές, προς αντιμετώπιση. Είναι δεκάδες τα σπίτια με προβλήματα, ενώ υπάρχουν και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί. Ο Δήμος φιλοξενεί σε ξενοδοχεία ορισμένες άστεγες οικογένειες, ενώ το ίδιο έπραξε και με περίπου 70 σπουδαστές του ΤΕΙ, καθώς ήταν αδύνατη η διαμονή τους στη Σπουδαστική Εστία Καλαμάτας. Για τις σοβαρές ζημιές σε κατοικίες και περιφράξεις θα επιληφθεί ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων.

ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Από το Δήμο γίνεται, επίσης, καταγραφή και των ζημιών στον αγροτικό τομέα, όπου δυστυχώς είναι ολική η καταστροφή στο ρύζι, το φιστίκι, τη σταφίδα, τα σταφύλια για παραγωγή κρασιού, τα σύκα, τις υπαίθριες καλλιέργειες κηπευτικών, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και θερμοκήπια. Επίσης, έχουν πνιγεί εκατοντάδες ζώα, μικρά και μεγάλα, σε κτηνοτροφικές μονάδες και οικόσιτα. Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη να υποστηριχθεί ο αγροτικός κόσμος και η υποστήριξη αυτή πρέπει να συμπεριλάβει και την αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου, του οποίου η καταστροφή είναι πλήρης ιδίως σε ορεινές περιοχές, όπως δείχνει και η καταγραφή των ζημιών σε υποδομές από τις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου Καλαμάτας.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Από πλευράς συγκοινωνιών, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι ανάγκη, το συντομότερο, να επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο Καλαμάτας, μέσω του οποίου φθάνουν στην περιοχή μας επισκέπτες από το εξωτερικό και το εσωτερικό, γεγονός που επηρεάζει καίρια την οικονομική ζωή της περιοχής. Ανέφερε ακόμη ότι επιλύθηκαν τα προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο, του οποίου η λειτουργία ανεστάλη καθώς τον κάλυψε νερό στον Άγιο Φλώρο, που «σηκώθηκε» πάνω από 4 μέτρα. Επίσης, σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Καλαμάτα με φερτά υλικά από τον περιμετρικό. Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι ο «Μορέας» έχει διαθέσει 10 μηχανήματα έργου και φορτηγά, τα οποία επιχειρούν για την αποκατάσταση δρόμων.
Γνωστοποίησε, επίσης, ότι η υδροδότηση αποκαταστάθηκε παντού, επισημαίνοντας ότι η ΔΕΥΑΚ επιχειρούσε μέρα και νύχτα για αντιμετώπιση των βλαβών.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο, για το οποίο επίκειται υπογραφή του συμφωνητικού καθώς έχει αναδειχθεί εργολάβος, ενώ έκανε αναφορά και σε αντίστοιχο έργο της Περιφέρειας στη Νέα Είσοδο. Είπε, ακόμη, ότι απαιτούνται περίπου 5 εκατ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε διάφορες περιοχές της πόλης και του Δήμου.
Ο Δήμαρχος ανέφερε, ακόμη, ότι με τις παρεμβάσεις του Δήμου Καλαμάτας, οι βασικές υποδομές της πόλης έχουν αποκατασταθεί ως προς τη λειτουργικότητά τους και κανένα χωριό δεν είναι αποκλεισμένο. Τόνισε, δε, ότι η πόλη δεν καταστράφηκε, αλλά λειτουργεί και πως καταβάλλεται έντονη προσπάθεια να παρουσιασθεί αυτό πανελλαδικά.
Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ αναφέρθηκαν σε προβλήματα που διαπίστωσαν κατά την προηγηθείσα περιοδεία τους, όπως ζητήματα υδροδότησης σε Πήδημα και Θουρία, τα οποία βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε διαδικασία επίλυσης. Επίσης, γνωστοποίησαν τις θέσεις και απόψεις του πολιτικού τους φορέα, τις οποίες αργότερα εξέφρασαν και σε συνέντευξη Τύπου, η οποία δόθηκε σε αίθουσα του Δημαρχείου.
Ο Π. Νίκας γνωστοποίησε προς τα μέλη του κλιμακίου του ΚΚΕ ότι η αναλυτική καταγραφή ζημιών και η αποτίμηση του κόστους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Κατόπιν, ο ίδιος θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να θέσει τα προβλήματα, με τεκμηριωμένα υπομνήματα, υπόψη της Κυβέρνησης και των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Τα πορίσματα θα τεθούν υπόψη και του ΚΚΕ, από τους εκπροσώπους του οποίου ο Π. Νίκας ζήτησε συνδρομή στην προσπάθεια αποκατάστασης των προβλημάτων που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

P9081141_Medium.JPGP9081142_Medium.JPGP9081143_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech