Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Στο Δημαρχείο Διευθύντρια του Υπουργείου Υποδομών για την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 και συναντήθηκε με το Δήμαρχο η Μαρία Κλεάνθη, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών, συνοδευόμενη από στελέχη του Υπουργείου και του ΤΑΣ.

Η Διευθύντρια ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι γίνεται αρχική καταγραφή ζημιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα σε σπίτια, από πέντε κλιμάκια, αποτελούμενα από υπαλλήλους της Υπηρεσίας της και του ΤΑΣ. Τα στοιχεία που συλλέγονται είναι το ύψος του νερού κατά τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων, εάν πλημμύρισε το υπόγειο ή το ισόγειο, εάν πρόκειται για αποθήκη ή για κατοικία και αν υπήρξε ζημιά σε μηχανοστάσιο ασανσέρ ή σε καυστήρα.
Η κυρία Κλεάνθη ζήτησε τη συνεργασία του Δήμου, δεδομένου ότι οι Υπηρεσίες του γνωρίζουν άριστα τον τόπο, ώστε να προβεί το Υπουργείο Υποδομών σε οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής, με τη βοήθεια της καταγραφής και των στοιχείων που ο Δήμος Καλαμάτας θα συγκεντρώσει, και με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών σε κατοικίες. Ανέφερε, ακόμη, ότι θα υπάρξει αρωγή από πλευράς του Κράτους για το σκοπό αυτό προς τους πληγέντες.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την κυρία Κλεάνθη και τα στελέχη του Υπουργείου και του ΤΑΣ για την ενημέρωση και ανέφερε ότι θα δοθούν στην Υπηρεσία της τα στοιχεία που ο Δήμος Καλαμάτας θα συγκεντρώσει.

P9091176_Medium.JPGP9091177_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech