Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 15 Σεπτεμβρίου 2016

Στην 41η/2016 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονοµική Επιτροπή του ∆ήµου Καλαµάτας, την Πέμπτη 15 Σεπτεµβρίου 2016, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, ως ακολούθως:

 

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

1. Aπαλλαγή πλημμυροπαθών από δημοτικά τέλη (εκτός ημερησίας διατάξεως). Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο την απαλλαγή των πληγέντων από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016, από τα Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού, καθώς και από το Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, για χρονικό διάστημα ενός έτους (αφορά στην πρώτη κατοικία και στην επαγγελματική εγκατάσταση).

Προϋπόθεση για την ανωτέρω απαλλαγή θα αποτελεί η υποβολή αίτησης από τους πληγέντες, συνοδευόμενη από σχετική βεβαίωση του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.) Ν. Μεσσηνίας καθώς και αντιγράφου του εντύπου φορολογικής δήλωσης Ε1 για το φορολογικό έτος 2015 (μόνο για τις κατοικίες)

2. Προέλεγχος οικονομικών καταστάσεων, οικον. έτους 2015, Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.
3. Έλεγχος οικονομικών στοιχείων μηνός Αυγούστου, οικον. έτους 2016, Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.
4. Αποδέσμευση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε.

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ

ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

5. Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε, όπως για δαπάνες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που προκλήθηκαν από την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 (μίσθωση μηχανημάτων, ειδικών οχημάτων κ.λπ.) ύψους 120.000 ευρώ, καθώς και για δαπάνες αποκατάστασης βλαβών αγροτικής οδοποιΐας στη ΔΕ Αρφαρών ύψους 60.000 ευρώ, στη ΔΕ Θουρίας 50.000 ευρώ, στη ΔΕ Άριος 30.000 ευρώ, στις ορεινές Κοινότητες του Ταϋγέτου, στη Βέργα και στη Μικρή Μαντίνεια 50.000 ευρώ, στον Αντικάλαμο, το Ασπρόχωμα και τη Σπερχογεία καθώς και τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας 60.000 ευρώ. Ακόμη, εγκρίθηκε δαπάνη 15.000 ευρώ για την αποκατάσταση βλαβών (μανδρότοιχοι κ.λπ.) σε Κοιμητήρια.
6. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε.
7. Επί του πρακτικού αξιολόγησης της επιτροπής διεξαγωγής του ανοικτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διεθνούς διαγωνισμού για «Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών ελαίων του Δήμου Καλαμάτας & Νομικών Προσώπων» και της εισήγησης επί των υποβληθεισών ενστάσεων. Απερρίφθησαν όλες οι ενστάσεις με εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού και η διαδικασία συνεχίζεται με όλους τους συμμετέχοντες.
8. Έγκριση δαπάνης κοινοχρήστων πολυκατοικίας, για ακίνητο (διαμέρισμα) συνιδιοκτησίας κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΔΡΑΓΩΝΑ», που βρίσκεται επί της οδού Αχαρνών 229 – Αθήνα. Εγκρίθηκε.

plateia 23is martiou stadiou voreia

9. Επί των πρακτικών της κριτικής επιτροπής του πανελλήνιου ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών με θέμα: «Επανασχεδιασμός της οδού 23ης Μαρτίου με σκοπό την ενοποίηση του Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της πόλης της Καλαμάτας» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Η απόφαση θα ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση με την προϋπόθεση να κατατεθούν τα ελλείποντα δικαιολογητικά.
10. Επί των πρακτικών της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού για την «Προμήθεια πλήρους μεσημεριανού γεύματος για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Κατακύρωση της προμήθειας στην εταιρεία: «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΤΟΙΜΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ» με τιμή προσφοράς 2,99€ πλέον ΦΠΑ.
11. Επί του πρακτικού της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού για την «Προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καλαμάτας» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε η κατακύρωση της προμήθειας στην εταιρεία «ΑΦΕΝΤΑΚΗ ΑΙΜ. & ΣΙΑ Ε.Ε.», στον Ιωάννη Γ. Κούμπλα και στην εταιρεία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΤΟΙΜΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ» βάσει της χαμηλότερης προσφερθείσας τιμής ανά είδος.
Εγκρίθηκε, επίσης, η ανάθεση της προμήθειας μετά από διαπραγμάτευση για ορισμένα είδη, σχετικά με τα οποία οι προσφορές κρίθηκαν μη συμφέρουσες ή δεν υπεβλήθησαν προσφορές.

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech