Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

«Προστατεύουμε τις θάλασσές μας» - Δράση από τα ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. Φάρις πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση για την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των παιδιών.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς του εργαστηρίου Περιβάλλοντος & Επιστημών για τις αιτίες της ανθρωπογενούς ρύπανσης των ακτών και των θαλασσών, τις άμεσες επιπτώσεις, που έχει η ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην χλωρίδα και την πανίδα του, τις έμμεσες επιπτώσεις, που προκαλούνται στον άνθρωπο και για τις συνήθειες, που πρέπει να υιοθετήσουν ή να αποβάλουν για να το προφυλάξουν.

Τέλος, τα παιδιά συνεργάστηκαν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μία εικόνα με τίτλο «Πως θέλω την παραλία και τη θάλασσα» με την τεχνική του κολάζ και στάμπες.

Σκοπός της δράσης ήταν η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και η εκπαίδευση των ωφελουμένων μας σχετικά με την σημασία της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος για τον άνθρωπο και για τον πλανήτη.

Στόχοι της δράσης ήταν η από μικρή ηλικία εκπαίδευση των παιδιών και η ενεργοποίησή τους σε δράσεις που σχετίζονται με την Κλιματική Αλλαγή, την Οικολογία και την Περιβαλλοντική Ευαισθησία.

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech