Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας «Εκκλησία και Κοινωνία»

Μια γόνιμη συζήτηση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθησαν χθες, Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στην εκδήλωση του Δήμου Καλαμάτας και του Τμήματος Λόγου & Γραμμάτων της Κ.Ε. Φάρις στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με αφορμή το βιβλίο του «Εκκλησία και Κοινωνία», συνομίλησε με τον ποιητή Δημήτρη Κοσμόπουλο και τον θεολόγο Ιωάννη Μπουγά για φλέγοντα θέματα που απασχολούν το σύγχρονο κόσμο.

«Η Εκκλησία είναι ανοιχτή σε κάθε μορφή διαλόγου, πάντοτε σεβόμενη το συνομιλητή, προερχόμενο από οποιαδήποτε θέση» επεσήμανε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, τονίζοντας πως δεν υπάρχει Εκκλησία που να είναι κλειστή και να μην μπορεί να δεχθεί το συνάνθρωπο.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σε σύντομο χαιρετισμό του,  ευχαριστώντας κοινό και ομιλητές, ανέφερε πως η Εκκλησία προσφέρει ελπίδα και αισιοδοξία για όλους τους πολίτες. Εστίασε δε στην άριστη συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας με το Δήμο και κατ’ επέκταση με την κοινωνία.

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech