Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Συγκέντρωση τηγανόλαδων στα σχολεία, για καθαρό περιβάλλον και οικονομία

Πολύ σημαντική προσπάθεια ξεκινά από το Δήμο Καλαμάτας, για συγκέντρωση χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων, που θα φέρνουν οι μαθητές στα σχολεία και θα συλλέγει ο ανάδοχος ο οποίος προέκυψε από διαγωνισμό. Για το συντονισμό της προσπάθειας αυτής, έγινε σήμερα σύσκεψη στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή στελεχών της αρμόδιας Δημοτικής Υπηρεσίας, εκπροσώπων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του αναδόχου.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι «θα είναι προφανής η ωφέλεια του Δήμου όσον αφορά στους αγωγούς λυμάτων», στους οποίους θα εισρέει πολύ μικρότερη σε σχέση με σήμερα ποσότητα χρησιμοποιημένων στο μαγείρεμα λαδιών. Θα εκπληρωθεί, ακόμη, η υποχρέωση που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε ένα μέρος των καυσίμων να προέρχεται από επεξεργασμένα τηγανέλαια. Τέλος, θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολικών μονάδων με το αντίτιμο που θα προσφέρει ο ανάδοχος, ο οποίος θα παραλαμβάνει τα τηγανέλαια αντί 16 λεπτών το λίτρο.

Η συγκέντρωση των χρησιμοποιηθέντων μαγειρικών ελαίων, που θα φέρνουν από τα σπίτια τους οι μαθητές, θα ξεκινήσει από τα μεγαλύτερα σχολεία, θα γίνεται δε σε ειδικά δοχεία που θα τοποθετηθούν εκεί. Τα χρήματα θα πηγαίνουν απευθείας στα σχολεία, όπως τόνισε ο Δήμαρχος.

Με εντολή του Π. Νίκα, στελέχη του Δήμου θα επισκεφθούν τα σχολεία, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας, τους μαθητές.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της Γιορτής της Ανακύκλωσης που ο Δήμος Καλαμάτας θα διοργανώσει την προσεχή άνοιξη, θα βραβευθούν τα σχολεία με τις καλύτερες επιδόσεις στη συγκέντρωση τηγανόλαδων.

tiganelaia.JPGtiganelaia_.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech