Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά διημερίδα σχετικά με την προώθηση των εξαγωγών της Μεσσηνίας. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Horizon Blu στην Καλαμάτα, με την οργανωτική υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Στόχος της διημερίδας, παράλληλα με την υποστήριξη και την προώθηση των εξαγωγών, είναι η ενημέρωση των παραγωγών και μεταποιητών της Μεσσηνίας σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξαγωγών αγροτικών μεσσηνιακών προϊόντων. Παράλληλα, θα γίνει και δικτύωση με μεγάλους ξένους αγοραστές.
Κατά το θεωρητικό μέρος της διημερίδας θα γίνει ενημέρωση μεταξύ άλλων για τη στρατηγική, το νομικό πλαίσιο καθώς και τους τρόπους επιτυχημένου εξαγωγικού marketing και αποτελεσματικής προώθησης των προϊόντων σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα και Γαλλία. Τις ενημερωτικές εργασίες της διημερίδας θα πλαισιώνουν απευθείας επιχειρηματικές συναντήσεις και επαφές (B2B meetings) των Ελλήνων συμμετεχόντων με τους επιχειρηματίες από το εξωτερικό.
Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα μπορούν να συμμετάσχουν κατά το δεύτερο μισό κάθε ημέρας σε επαγγελματικές συναντήσεις με αγοραστές από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Κίνα, η Γαλλία, όπου μπορούν να προβάλουν τα προϊόντα (τυποποιημένα-συσκευασμένα δείγματα) που εξάγουν, καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια (προσπέκτους, καταλόγους προϊόντων κ.λπ.).
Τα κριτήρια επιλογής των εταιρειών που θα πάρουν μέρος στις επαγγελματικές συναντήσεις είναι:
α) να διαθέτουν εξαγωγική εμπειρία (υφιστάμενη εξαγωγική δραστηριότητα, συμμετοχή σε Εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές)
β) να διαθέτουν ενημερωτικό-προωθητικό υλικό σε ελληνικά και αγγλικά (προωθητικό φυλλάδιο, roll up banner 2x0,8 μ. κ.λπ.)
γ) να διαθέτουν δείγματα του προϊόντος.
Η επίσημη γλώσσα των επιχειρηματικών συναντήσεων θα είναι τα αγγλικά.
Η συμμετοχή για όλους τους συμμετέχοντες και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι δωρεάν.
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στα τηλ.: 27210 62218, 62215, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή κατά τις απογευματινές ώρες στο κιν.: 698 6689093.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός θέσεων είναι προκαθορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ»
Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» είναι ένα ανεξάρτητο ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011, με κύριο σκοπό την υποστήριξη και προώθηση της αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης στη Μεσσηνία. Βασικοί στόχοι για την επίτευξη του σκοπού του, είναι η διάδοση των Μεσσηνιακών προϊόντων και η αύξηση της αναγνωρισιμότητάς τους, η συνεχής βελτίωση της ποιότητάς τους, καθώς και η υποστήριξη εναλλακτικών και καινοτόμων καλλιεργειών. Στις δράσεις του περιλαμβάνονται η ενίσχυση της έρευνας σε θέματα γεωπονίας, διατροφής και αγροτικής οικονομίας, η εκπόνηση και υποστήριξη σχετικών προγραμμάτων, καθώς και η προώθηση και διάδοση θετικών και επιτυχημένων μοντέλων αγροτικής ανάπτυξης σε στενή συνεργασία με ντόπιους αγρότες, γεωπόνους και τοπικούς φορείς.
ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια ιδρύθηκε το 1993. Σκοποί του Ιδρύματος, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, είναι η χορήγηση ενισχύσεων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ασχολούνται συστηματικά με μελέτες επί οικονομικών θεμάτων γενικότερα, και ειδικότερα με τις σχέσεις μεταξύ του Κράτους και της Ελληνικής Βιομηχανίας, η χορήγηση υποτροφιών σε αποφοίτους πανεπιστημίου για μεταπτυχιακές σπουδές στους κλάδους της οικονομικής επιστήμης και κυρίως στον τομέα των σχέσεων μεταξύ του Κράτους και της Βιομηχανίας και η ενίσχυση και επιχορήγηση μελετών, ερευνών, αναλύσεων, προτάσεων, εκδόσεων και προγραμμάτων, που αποβλέπουν στην εξέλιξη της οικονομικής σκέψης στην Ελλάδα, στη διερεύνηση των οικονομικών της προβλημάτων και στην αναζήτηση λύσεων, που να συμβάλλουν στην πρόοδο της εθνικής μας οικονομίας.