Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ημερίδα θέμα: «Διατροφή και Εφηβεία», αύριο Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, διοργανώνει αύριο Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, από τις 19.00 έως τις 21.00, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, ημερίδα με θέμα: «Διατροφή και Εφηβεία», με τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας. 
Η ημερίδα αυτή αφορά στην ανάδειξη της αξίας της διατροφής στα παιδιά και κυρίως στους εφήβους. Προσεγγίζει την ψυχοσωματική πλευρά του θέματος, με παράλληλη αναφορά στις διατροφικές διαταραχές στην εποχή μας, καθώς και τον ρόλο της οικογένειας στη διατροφική διαπαιδαγώγηση.    
Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξει ο υπεύθυνος του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Μεσσηνίας δρ. Μάριος Αθανασόπουλος, με θέμα: «Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας) στη Μεσσηνία και διατροφή». 
Θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις της Κέλυς Μπουκέα, κλινικής διατροφολόγου, προϊσταμένης στο Τμήμα Διατροφής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με θέμα: «Η διατροφή στην εφηβεία», της Αγγελικής Ρουμελιώτου, κοινωνικής λειτουργού του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, MSc Διοίκησης Μονάδων Υγείας Ε.Α.Π., με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στη διατροφική διαπαιδαγώγηση», της Αριστέας Γαζούλη, χημικού, MSc στην Ανθρώπινη Διατροφή και τον Μεταβολισμό, με θέμα: «Οι διατροφικές διαταραχές στην εποχή μας», της Δήμητρας Μαγουλά, κοινωνικής λειτουργού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, με θέμα: «Διαταραγμένη διατροφική συμπεριφορά εφήβων – Νευρική ανορεξία» και της Ρομάνας Μαϊόλι - Σπερώνη, ψυχολόγου - ψυχοθεραπεύτριας, με θέμα: «Η ψυχοκοινωνική προσέγγιση της διατροφής». 
Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει ελεύθερος διάλογος επί των θεμάτων που θα αναπτυχθούν. 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Σε όσους (εκπαιδευτικούς, φοιτητές κ.λπ.) εγγραφούν νωρίτερα, θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης.
 
imerida.png

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech