Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Πολύ πετυχημένη η 20ή Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Καλαμάτας

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία ορθίων ακροατών, διεξήχθη στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, το βράδυ του Σαββάτου του Λαζάρου (12 Απριλίου), η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Καλαμάτας για εικοστή χρονιά. Πρόκειται για εκδήλωση την οποίαν έχει αγκαλιάσει το κοινό της Καλαμάτας. Σ’ αυτήν, από πλευράς των Πολιτιστικών Δομών του Δήμου Καλαμάτας, μετέσχον το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνο» του Δημοτικού Ωδείου υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη, καθώς και το σύνολο εγχόρδων «Flex» του Δημοτικού Ωδείου.

a

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μίλησε με θερμά λόγια για τη διοργάνωση και για τα παιδιά του Ωδείου που μετέσχον σ’ αυτήν μέσω του συνόλου “Flex”. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το Δήμο Καλαμάτας διότι στηρίζει αυτές τις προσπάθειες και στάθηκε στην ανάγκη για την υποστήριξη της μουσικής παιδείας στην πόλη. Μίλησε, επίσης, για το ρόλο παιδιών, γονέων και καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου, τονίζοντας ότι η παρουσία των παιδιών στο μουσικό σύνολο εγχόρδων “Flex” αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Σημειώνεται πως δεν είναι συνηθισμένη η παρουσία οργάνων σε ορθόδοξο ναό.

Γενική ήταν η αίσθηση πως φέτος το επίπεδο της συνάντησης υπήρξε πολύ υψηλό, ενώ η πρόσκληση του «Ορφέως» προς την «Αρμονία» ανέδειξε το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των Καλαματιανών χορωδιακών συνόλων. Επίσης, πολύ ευχαριστημένοι ήσαν οι χορωδοί που συμμετείχαν, ντόπιοι και προσκεκλημένοι από την Αθήνα.

Επισημαίνεται πως, στο τέλος, τραγούδησαν όλες οι χορωδίες μαζί - με τη συμμετοχή του κοινού - τα εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου, που ψάλλονται τη Μεγάλη Παρασκευή.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΠΕΔΩΣΑΝ

Η εκδήλωση αυτή γίνεται κάθε χρόνο το Σάββατο του Λαζάρου στην Καλαμάτα, προετοιμάζοντας το κοινό για τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Τελεί δε υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας» και το Μουσικό Όμιλο Καλαμάτας «Ορφεύς».

Έλαβαν μέρος:

  • Μεικτή χορωδία «Αρμονία» Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Γαργαλιώνη
  • Μεικτή χορωδία «Musica Sacra» Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Παρασκευόπουλου
  • Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνο» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη
  • Μεικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «Ορφεύς» υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη
  • Το σύνολο εγχόρδων «Flex» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας , το οποίο ερμήνευσε την εκκλησιαστική Σονάτα Νο 4 σε Ρε μείζονα του W.A. Mozart και συνόδευσε το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνο» και τη Χορωδία του «Ορφέως».

Ακούσθηκαν χορωδιακά έργα θρησκευτικής μουσικής Ελλήνων και ξένων συνθετών (μεταξύ άλλων, Δ. Παπαποστόλου, Ελ. Παπαδημητρίου, Στ. Βασιλειάδη, Θ. Παπακωνσταντίνου, Ι. Καρκάλα, Z. Arcadelt, G. Croce, Ch. Gounod, S. Rahmaninov, Z. Kodaly, D. Bortnianski, J. Gruger, A. Lotti, I. Stainer, A. Krasnostov).

a.JPGa_1.JPGa_2.JPGa_3.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech