Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονοµική Επιτροπή συνεδρίασε στις 17 Φεβρουαρίου 2015

Στη σημερινή, 9/2015, συνεδρίαση της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Καλαµάτας, πραγματοποιήθηκαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων:
1. Επί αιτηµάτων υπαγωγής στη ρύθµιση των Ν. 4257/2014 & 4304/2014. Εγκρίθηκαν ως η εισήγηση της υπηρεσίας.
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΓΙΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 
2. Έλεγχος καταστάσεων σχετικών µε την εκτέλεση του προϋπολογισµού εσόδων – εξόδων 4ου τριµήνου ∆ήµου Καλαµάτας έτους 2014. Ελέγχθηκαν από την Οικονοµική Επιτροπή και υποβάλλονται στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση. Για το τέταρτο τρίμηνο του έτους 2014, τα έσοδα ανήλθαν σε 10.003.458,25 ευρώ και τα έξοδα σε 10.108.088,26 ευρώ. Τα συνολικά έσοδα του έτους ήταν 50.633.341,36 ευρώ και τα έξοδα 42.078.797,40 ευρώ, δηλαδή στο τέλος του έτους το χρηματικό υπόλοιπο διαμορφώθηκε σε 8.554.543,96 ευρώ. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την οικονομική υγεία του Δήμου Καλαμάτας, που του επιτρέπει να προβαίνει σε μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στην πόλη και στις Τοπικές Κοινότητες, για τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών, αλλά και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς εργολάβους και προμηθευτές.
3. ∆ιάθεση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
4. Σύσταση παγίας προκαταβολής έτους 2015 στις ∆ηµοτικές και Τοπικές Κοινότητες ∆ήµου Καλαµάτας. Δε συζητήθηκε.
5. Έκδοση εντάλµατος προπληρωµής δαπανών για τροποποιήσεις του δικτύου ∆Ε∆∆ΗΕ σε διάφορες θέσεις. Εγκρίθηκε.
6. Κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας πρόχειρου µειοδοτικού διαγωνισµού για τον «Καθαρισµό των κτηρίων του ∆ήµου για το έτος 2015». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε προμήθεια υπηρεσιών προϋπολογισμού 45.325,33 ευρώ με το ΦΠΑ και αφορά στην κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, συμπεριλαμβανομένου του κτηρίου του παλιού Νοσοκομείου – νέου Δημαρχείου.
 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
 
prasino dimou 1 prasino dimou 2
 
7. Κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας πρόχειρου ανοιχτού δηµόσιου διαγωνισµού για την παροχή υπηρεσιών «Συντήρηση οργανωµένων χώρων πρασίνου». Εγκρίθηκαν όσον αφορά σε διαγωνισμό με προϋπολογισμό 49.991,48 ευρώ με το ΦΠΑ, σχετικά με υπηρεσίες συντήρησης της κεντρικής ζώνης με όλα τα στοιχεία αστικού πρασίνου (πάρκα, κηπάρια, ανθώνες, νησίδες, χλοοτάπητες), της περιμετρικής ζώνης που κυρίως περιλαμβάνει εκτεταμένους χλοοτάπητες, νησίδες οδικών αξόνων και σημειακούς ανθώνες (κόμβοι Ασπροχώματος και Αρτέμιδος, παραλιακή οδός), καθώς και λοιπών χώρων πρασίνου, που βρίσκονται σε Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας.
 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ
 
foinikes-kokkino-skathari
 
8. Κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας πρόχειρου ανοιχτού δηµόσιου διαγωνισµού για την παροχή υπηρεσιών «Κοπή και αποµάκρυνση προσβεβληµένων φοινίκων». Εγκρίθηκαν σχετικά με παροχή υπηρεσιών προϋπολογισμού 29.889 ευρώ με το ΦΠΑ, για κοπή και αποµάκρυνση προσβεβληµένων φοινίκων, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια διαπιστώθηκε – παρά τα μέτρα που λαμβάνονται από το Δήμο - προσβολή στους φοίνικες του Δήμου Καλαμάτας από το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι, το οποίο αποτελεί το σοβαρότερο εχθρό των φοινίκων. Τα προσβεβλημένα δέντρα, αμέσως μετά τη διαπίστωση της προσβολής, πρέπει να καταστρέφονται ολοκληρωτικά μαζί με τα έντομα στο εσωτερικό τους, ώστε να μην αποτελούν εστία εξάπλωσης του εντόμου.
9. Επιστροφή παραβόλου που κατατέθηκε µε σχετική ένσταση κατά του διαγωνισµού του έργου «Ανάπλαση τµήµατος παραλιακής ζώνης». Εγκρίθηκε.
10. Ρύθµιση καταβολής αποζηµίωσης, ρυµοτοµούµενου ακινήτου, στους δικαιούχους. Εγκρίθηκε.
11. ∆ιαδικασία περί αποδόσεως µισθίου, εκµισθωµένου ακινήτου του ∆ήµου Καλαµάτας, λόγω καθυστέρησης καταβολής των µισθωµάτων. Δε συζητήθηκε.
12. ∆ιαδικασία περί αποδόσεως µισθίου, εκµισθωµένου ακινήτου του κληροδοτήµατος Λυκ. Σκιά, λόγω καθυστέρησης καταβολής των µισθωµάτων. Δε συζητήθηκε.
13. Έγκριση ή µη άσκησης προσφυγής. Εγκρίθηκε η άσκηση προσφυγής κατά αποφάσεων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που ανάγονται σε επιβολή από τον Περιφερειάρχη προστίµου 2.500 € στο ∆ήµο Καλαµάτας, ως υπεύθυνο φορέα για την ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών απορριµµάτων σε υπαίθριο µη περιφραγµένο και ελεύθερα προσβάσιµο χώρο, που βρίσκεται στη θέση Ράχη της Τ.Κ. Αριοχωρίου.
14. Ανάθεση επιδόσεων σε δικαστικό επιµελητή. Εγκρίθηκε όσον αφορά σε θέματα Κτηματολογίου που αφορούν σε δημοτικές οδούς.
 
ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΟ ΧΑΝΔΑΝΑΚΑ ΡΙΝΑ Δ.Ε. ΑΡΙΟΣ
 
15. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Κατασκευή μικρών τεχνικών έργων στον αποστραγγιστικό χάνδακα Ρίνα, Δημοτικής Ενότητας Άριος» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Αναδείχθηκε προσωρινή μειοδότρια η Βασιλική Ι. Καραγιάννη, που προσέφερε έκπτωση 46,09% επί προϋπολογισμού 70.000 ευρώ με το ΦΠΑ, για έργο που χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος LEADER.
16. Ανάδειξη μελών επιτροπών (εκτός ημερησίας διατάξεως). Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό της Διεύθυνσης Διοικητικών Δήμου Καλαμάτας, όσον αφορά σε κληρώσεις, μέσω των οποίων ανεδείχθησαν τα μέλη επιτροπών προμηθειών και παραλαβής υλικών και υπηρεσιών του Δήμου.
 

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech