Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πρόγραμμα τηλεϊατρικής για την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων: έχουν εξετασθεί 320 πολίτες

Μέχρι τώρα, 320 κάτοικοι ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και εντός της πόλης στο Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ, έχουν εξετασθεί στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων και προαγωγής της υγείας των πολιτών με αξιοποίηση εφαρμογών τηλεϊατρικής», προϋπολογισμού 210.552,35 €, το οποίο εφαρμόζει ο Δήμος Καλαμάτας. 
Ο καρδιολόγος που δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα και την περιοχή της για την εφαρμογή του προγράμματος και συνεργάζεται με καρδιολόγο με εμπειρία στην εφαρμογή της τηλεϊατρικής για την εκτίμηση κάθε ασθενούς, προχώρησε στην έκδοση αποτελεσμάτων σχετικά με την εξέταση κάθε πολίτη, υπολόγισε το δείκτη κινδύνου και έδωσε οδηγίες στους εξετασθέντες για το τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια, ώστε να φροντίσουν την υγεία τους. Οι επισκέψεις του γιατρού διοργανώνονται σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και με το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Στο πλαίσιο σύσκεψης, που διενεργήθηκε την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 στο Δημαρχείο, αποτιμήθηκαν τα έως τώρα αποτελέσματα και αναφέρθηκε ότι το πρόγραμμα λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και θα ζητηθεί παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015.
 
 
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Μετά την έως τώρα εφαρμογή του προγράμματος, διαπιστώνονται τα εξής:
Α) Μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται σε διαμένοντες στην Καλαμάτα, απ' ό,τι σε κατοίκους χωριών. Δυστυχώς, υπάρχουν εγκαταλελειμμένοι άνθρωποι μέσα στην πόλη.
Β) Είναι αναγκαία η ένταση των προσπαθειών υγειονομικής υποστήριξης και πρόληψης από το Δήμο.
Γ) Απαιτείται αναδιοργάνωση του Δημοτικού Ιατρείου και της αξιοποίησης της προσφοράς εθελοντών ιατρών.
 
suskepsi-tileiatriki_1.JPGsuskepsi-tileiatriki_2.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech