Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Απένταξη ενός σημαντικού έργου, της ανάπλασης στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού

Με απόφασή του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση, απεντάχθηκε η πράξη «Αστική Ανάπλαση περιοχής Μεγάρου Χορού Καλαμάτας» από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013, όπου είχε ενταχθεί μέσω της ΕΕΤΑΑ, καθώς το έργο αυτό - για το οποίο είχε αναδειχθεί ανάδοχος - κατηγοριοποιήθηκε ως έργο που προτείνεται για απένταξη, «λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη μείωσης των υπερδεσμεύσεων του προγράμματος», όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο. 
Ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ και πρώην Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, διαμαρτυρόμενος για τις υπερεντάξεις έργων και την εν γένει πολιτική της ΕΕΤΑΑ, που δεν αντιμετωπίζει τους Δήμους ισότιμα, αλλά και δεν αξιολογεί ανάγκες, υπακούοντας σε εντολές Υπουργών (ρουσφέτια).
Αναφέρθηκε, δε, και σε περιπτώσεις άνωθεν εντολών για την προώθηση κατασκευής έργων και μετά την εγκύκλιο Χατζηδάκη (Μάιος 2014), που απαγόρευε την προώθηση διαδικασιών λόγω υπερεντάξεων. Αυτά τα έργα μπορεί να τα εντοπίσει ο οιοσδήποτε και για λόγους ισοτιμίας δεν πρέπει να πληρωθούν από ευρωπαϊκούς πόρους.
Επομένως, το ανωτέρω έργο θα υποβληθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ (2014 - 2020).
Το κεφάλαιο ΕΕΤΑΑ, όμως, τώρα ανοίγει για πολλούς Δημάρχους.
Υπενθυμίζεται ότι για το αναγκαίο αυτό έργο, το οποίο συνδέεται λειτουργικά και αισθητικά με το Μέγαρο Χορού, ο Δήμος Καλαμάτας πρόσφατα αγόρασε ιδιοκτησία, η οποία βρίσκεται βορειοανατολικά του Μεγάρου και επί της οδού Κλαδά, καταβάλλοντας μεγάλο ποσό, με στόχο να ενταχθεί στην ανάπλαση.
 
megaro.JPGmegaro_1.JPGmegaro_2.JPG
 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech