Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον αποχωρούντα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια απέστειλε ο Δήμαρχος. 
Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
 
«Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,
Η αποχώρησή Σας από το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, μετά την ολοκλήρωση δύο θητειών, μου δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί Σας, για να Σας ευχαριστήσω για όσα προσφέρατε στην Πατρίδα και το Έθνος μας. Υπήρξατε, πάντοτε, κήρυκας της συνεννόησης και της συνεργασίας, ιδίως στις σημερινές δύσκολες στιγμές. Τονίσατε κατ’ επανάληψη την ανάγκη για ομόνοια, αρετή, που όποτε οι Έλληνες επέμειναν στην εφαρμογή της, ο Ελληνισμός μεγαλούργησε. Εάν όλοι εφάρμοζαν τις παραινέσεις Σας, είμαι σίγουρος πως τα πράγματα θα ήσαν καλύτερα.
 
Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,
Κατά τη διάρκεια της θητείας Σας, δεν περιορισθήκατε στην άσκηση των καθηκόντων Σας στην Αθήνα, αλλά διατρέξατε την Ελλάδα. Είχαμε κι εμείς στην Καλαμάτα τη χαρά και την τιμή να Σας υποδεχθούμε, να ακούσουμε το σώφρονα λόγο Σας και να Σας ανακηρύξουμε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Καλαμάτας σε ειδική εκδήλωση, που πραγµατοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ∆ηµαρχείου, την 20ή Νοεµβρίου 2007, κατά την διάρκεια της επισκέψεώς Σας στην πόλη µας, μετά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος γεννήθηκε στο Ραμοβούνι της Μεσσηνίας. 
Η ανακήρυξή Σας σε Επίτιμο Δημότη αποφασίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ομόφωνα, ως ένδειξη βαθύτατης τιµής, αγάπης και εµπιστοσύνης προς το πρόσωπό Σας από το σύνολο των συνδηµοτών µας και, επιπλέον, ως αναγνώριση της µεγάλης προσφοράς Σας στο ∆ηµόσιο Βίο της πατρίδος µας.
Επίσης, τιμήσατε με την παρουσία Σας τις εκδηλώσεις εορτασµού της επετείου της 23ης Μαρτίου 1821, το έτος 2008 και την ίδια χρονιά, στις 5 Δεκεμβρίου, εγκαινιάσατε τα κτήρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, κτήρια που ο Δήμος μας παρεχώρησε στο Πανεπιστήμιο.
 
Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,
Την προσφορά Σας και το έργο Σας, αλλά και το ενδιαφέρον Σας για την Καλαμάτα, δεν πρόκειται να τα λησμονήσουμε. Επιθυμώ να Σας διαβεβαιώσω πως η Καλαμάτα πάντοτε θα προσβλέπει σε Σας με αγάπη και εκτίμηση και θα αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μας η επικοινωνία Σας μαζί μας, αλλά και ενδεχόμενη επίσκεψή Σας, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να Σας φιλοξενήσουμε με τον τρόπο που αρμόζει σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου μας και μάλιστα σ’ έναν άνθρωπο με τη δική Σας διαδρομή στο Δημόσιο Βίο.
Δεχθείτε, παρακαλώ, για άλλη μία φορά την έκφραση του βαθύτατου σεβασμού και της εκτίμησής μας στο πρόσωπό Σας, μαζί με τις καλύτερες ευχές μας για υγεία και οικογενειακή ευτυχία».
 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech