Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονοµική Επιτροπή συνεδρίασε στις 10 Μαρτίου 2015

Κατά τη σημερινή, 13η/2015, συνεδρίαση της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Καλαµάτας, πραγματοποιήθηκαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, όπως παρακάτω:
1. Αποδέσµευση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
2. ∆ιάθεση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
 
ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ 
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ
 
3. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού για το έργο «Ενίσχυση φωτισµού πάρκων (Ανατολικού Κέντρου, ∆υτικού Κέντρου, Πάρκο ΟΣΕ) - Υποέργο 1: Πάρκο ΟΣΕ – Αντωνοπούλου – Μητροπέτροβα – Φαρών – Άγιος Ιωάννης, Ιστορικό Κέντρο». Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό μειοδότη την Ελένη Σταυροπούλου, που προσέφερε έκπτωση 42%, επί προϋπολογισμού μελέτης 45.500 ευρώ με το ΦΠΑ, για έργο που θα διενεργηθεί από δημοτικούς πόρους.
 
Περιλαμβάνονται οι εξής παρεμβάσεις:
Α. Ενίσχυση φωτισμού στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων – κεντρικά μονοπάτια, γήπεδα, πίστα πατινάζ
 
parko
 
Β. Η δημιουργία υπόγειου δικτύου για το φωτισμό των οδών Μητροπέτροβα – Χρυσάνθου Παγώνη - Αντωνοπούλου, όπου θα τοποθετηθούν ιστοί και φωτιστικά
Γ. Η εκσκαφή χάνδακα για την αποκατάσταση βλάβης του παλιού δικτύου στο βόρειο τμήμα της οδού Φαρών
Δ. Η ενίσχυση του φωτισμού στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο Ιστορικό Κέντρο.
 
ΕΡΓΟΛΗΠΤΗΣ ΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 
ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ
 
4. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού για το έργο «Βελτίωση χώρων Κοιµητηρίου Καλαµάτας». Ανεδείχθη προσωρινός μειοδότης η εταιρεία Λάμπος Ιωάννης και Σία ΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 2%, για έργο με προϋπολογισμό μελέτης 19.977,68 ευρώ με το ΦΠΑ, που θα εκτελεσθεί με δημοτικούς πόρους.
 
koimitirio
 
Μέσω της εκτελέσεως του έργου αυτού, ο Δήμος θα προβεί σε σημαντικές βελτιώσεις των χώρων του Κοιμητηρίου Καλαμάτας και συγκεκριμένα στη διαμόρφωση της μικρής κεντρικής πλατείας σε χώρο ανάδειξης των αξιόλογων μαρμάρινων στηλών που βρίσκονται διασκορπισμένες στον χώρο του Κοιμητηρίου της Καλαμάτας, μετά από εργασίες συντήρησης – αποκατάστασής των, όπως και στην διαμόρφωση του βορείου αυλείου χώρου του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους. Παράλληλα, θα γίνουν και έργα διευθέτησης των ομβρίων περιμετρικά του Ναού, που θα απαιτήσουν μικροεπεμβάσεις στα δάπεδα, τα οποία στην συνέχεια θα αποκατασταθούν.
 
ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ
ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ
 
5. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου µειοδοτικού διαγωνισµού για την παροχή υπηρεσιών «Κοπή και αποµάκρυνση προσβεβληµένων φοινίκων 2015».
 
foinikas
 
Ανεδείχθη προσωρινός μειοδότης ο Θεοφάνης Γεννάτος, που προσέφερε έκπτωση 14%, σχετικά με παροχή υπηρεσιών προϋπολογισμού 29.889 ευρώ με το ΦΠΑ, για κοπή και αποµάκρυνση προσβεβληµένων φοινίκων, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια διαπιστώθηκε – παρά τα μέτρα που λαμβάνονται από το Δήμο - προσβολή στους φοίνικες του Δήμου Καλαμάτας από το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι, το οποίο αποτελεί το σοβαρότερο εχθρό των φοινίκων. Τα προσβεβλημένα δέντρα, αμέσως μετά τη διαπίστωση της προσβολής, πρέπει να καταστρέφονται ολοκληρωτικά μαζί με τα έντομα στο εσωτερικό τους, ώστε να μην αποτελούν εστία εξάπλωσης αυτού του βλαβερού οργανισμού.
 
ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
 
6. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου µειοδοτικού διαγωνισµού για την παροχή υπηρεσιών «Συντήρηση οργανωµένων χώρων πρασίνου 2015». Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό μειοδότη την εταιρεία Naquatec AE, η οποία προσέφερε έκπτωση 8%, όσον αφορά σε διαγωνισμό με προϋπολογισμό 49.991,48 ευρώ με το ΦΠΑ, σχετικά με υπηρεσίες συντήρησης της κεντρικής ζώνης με όλα τα στοιχεία αστικού πρασίνου (πάρκα, κηπάρια, ανθώνες, νησίδες, χλοοτάπητες), της περιμετρικής ζώνης που κυρίως περιλαμβάνει εκτεταμένους χλοοτάπητες, νησίδες οδικών αξόνων και σημειακούς ανθώνες (κόμβοι Ασπροχώματος και Αρτέμιδος, παραλιακή οδός), καθώς και λοιπών χώρων πρασίνου, που βρίσκονται σε Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας.
 
nisida
 
7. ∆ιαγραφή ποσών από το χρηµατικό κατάλογο µισθωµάτων του κληροδοτήµατος «Λυκ. Σκιά». Εγκρίθηκε ως η εισήγηση της Υπηρεσίας, λόγω υπαγωγής της καταβολής καθυστερουμένων μισθωμάτων σε ρύθμιση.
 
8. Κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας πρόχειρου ανοιχτού δηµόσιου μειοδοτικού διαγωνισµού με αντικείμενο τη μίσθωση αυτοκινήτων και μηχανημάτων (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε όσον αφορά σε διαγωνισμό με προϋπολογισμό 73.664,70 ευρώ με το ΦΠΑ, για τις ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας.
 
9. Έγκριση σύναψης ιδιωτικού συμφωνητικού σχετικά με απαλλοτρίωση (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε απαλλοτρίωση για την εφαρμογή του σχεδίου πόλεως Καλαμάτας.
 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech