Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνεδρίαση Σ.Τ.Ο.: συνεργασία για πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαϊών

Συγκλήθηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Καλαμάτας, με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου».
Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Δήμαρχος και αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και εθελοντές.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε και συνεχάρη την Πυροσβεστική και τα άλλα Σώματα Ασφαλείας, ενώ εξήρε και τη δραστηριότητα του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και εκείνη των εθελοντών, των αιρετών στις Τοπικές Κοινότητες και των πυροφυλάκων, χάρις στις προσπάθειες των οποίων τα τελευταία χρόνια δεν έχουν υπάρξει μεγάλες πυρκαϊές στο Δήμο Καλαμάτας. Πολλές απ’ όσες ξεσπούν, κατασβέννυνται μάλιστα από τις δυνάμεις του Δήμου Καλαμάτας, με τα πυροσβεστικά του, σχεδόν εν τη γενέσει τους, χωρίς να επεκταθούν και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.
Ο Π. Νίκας τόνισε πως επικεφαλής των προσπαθειών κατάσβεσης είναι πάντοτε η Πυροσβεστική και στη διάθεσή της ο Δήμος θέτει τις δυνάμεις και τα μέσα του. Για το γεγονός αυτό, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ευχαρίστησε το Δήμαρχο, ενώ την παραχώρηση εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας προσωπικού και μέσων, εκτός της χωρικής του αρμοδιότητας όταν υπάρξει ανάγκη, εξήρε ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Γεώργιος Σταθάς.
Ο Δήμαρχος έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις προς τις Υπηρεσίες του Δήμου και τη ΔΕΥΑΚ, ενώ πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ όσων μετείχαν στη σύσκεψη. Η συνεδρίαση αυτή αποτελεί την έναρξη της προσπάθειας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαϊών κατά την προσεχή αντιπυρική περίοδο.
 
sto_1.JPGsto_2.JPGsto_3.JPGsto_4.JPGsto_5.JPGsto_6.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech