Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε την Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Συνήλθε σήμερα η Οικονοµική Επιτροπή του ∆ήµου Καλαµάτας στην 21η/2015 συνεδρίασή της, κατά τη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, όπως παρακάτω:
 
ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΣΤΕΟΘΗΚΩΝ
 
1. Αναπροσαρμογή (μείωση) πενταετούς τέλους χρήσης οστεοθηκών κοιμητηρίων Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε μείωση του πενταετούς τέλους χρήσης οστεοθηκών, στα κοιμητήρια του Δήμου Καλαμάτας όπου αυτές υφίστανται, από 250 ευρώ σε 200 ευρώ, ήτοι ποσοστό 20%.
 
osteothikes
 
2. Αποδέσμευση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
 
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ
 
3. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε, όπως για ποσόν 100.000 ευρώ, για τη διενέργεια επισκευών σε σχολικά κτήρια, οι οποίες αφορούν στην υγιεινή και την ασφάλεια, καθώς και για ποσόν 45.100 ευρώ, που αφορά σε επισκευές μονώσεων σχολείων.
 
4lukeio
 
4. Σύσταση παγίας προκαταβολής έτους 2015 σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε, όσον αφορά στις Τοπικές Κοινότητες Αλαγονίας και Αρφαρών.
 
5. Απόδοση λογαριασμού των απαιτούμενων δαπανών για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων Α΄ διμήνου 2015. Εγκρίθηκε.
 
pronoiaka
 
ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΥΤΟΦΥΟΥΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ
 
6. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών «Καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης σε ελεύθερους χώρους, οικόπεδα και στο δημοτικό οδικό δίκτυο 2015». Εγκρίθηκε, όσον αφορά στην παροχή υπηρεσιών προϋπολογισμού 49.962,60 ευρώ με το ΦΠΑ και προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η Παναγιώτης Χριστοδουλάκης και Σία ΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 8%.
 
7. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού για τη «Μίσθωση αυτοκινήτων και μηχανημάτων». Ανεβλήθη.
 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
 
8. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για «Προμήθεια ειδών καθαριότητας & ευπρεπισμού και προμήθεια λοιπών ειδών υγιεινής & καθαριότητας» έτους 2015, για τις ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας και των Νομικών Προσώπων. Εγκρίθηκε σχετικά με διαγωνισμό προϋπολογισμού 43.512,24 ευρώ με το ΦΠΑ.
 
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ
 
9. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Εργασίες συντήρησης στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε παρεμβάσεις προϋπολογισμού 40.000 ευρώ με το ΦΠΑ, με πιστώσεις από ΣΑΤΑ, που αποσκοπούν στη συντήρηση του νοτίου πεζοδρομίου της οδού Ναυαρίνου, από το τέλος του ποδηλατοδρόμου (πλησίον του Ιερού Ναού Αναστάσεως) μέχρι το Filoxenia. Θα εκτελεσθούν συντήρηση και επισκευή του δαπέδου του πεζοδρομίου, συντήρηση και επισκευή κατακόρυφων (ή υπό κλίση) στοιχείων σκυροδέματος, κατάργηση υφισταμένων ζαρντινιερών από πλίνθους, επισκευή ζαρντινιερών και παρτεριών φύτευσης δένδρων και ανακατασκευή σε ράμπες ΑμεΑ. 
 
navarinou-pezodromio
 
ΔΑΠΕΔΟΣΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ
 
10. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (Κεντρικός διάδρομος κ.λπ.)». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε παρεμβάσεις με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ με το ΦΠΑ και χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ, δεδομένου ότι οι σχεδιασμένες υπαίθριες διαδρομές περιπάτου, με δαπεδόστρωση από θραυστό υλικό λατομείου (στουρνάρι), έχουν γίνει σήμερα, σε πολλά σημεία τους, ακατάλληλες για χρήση από τους περιπατητές και με την παραμικρή βροχόπτωση σχηματίζεται λάσπη.
 
parko
 
Για τον κεντρικό διάδρομο περιπάτου, προβλέπεται η δαπεδόστρωση με κυβόλιθους τσιμέντου τεχνητής παλαίωσης και ολόσωμης βαφής (χρώματος terracotta), αφού εκτελεσθεί η αναγκαία προεργασία. Επίσης, στους περιμετρικούς διαδρόμους θα γίνει ανακατασκευή της υφιστάμενης δαπεδόστρωσης από στουρνάρι. Όπου είναι αναγκαίο, θα διενεργηθεί συμπλήρωση κρασπέδων από σκυρόδεμα.
 
ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ
 
11. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Συμπλήρωση επίστρωσης με κυβόλιθους στη Θουρία». Εγκρίθηκε, σχετικά με έργο προϋπολογισμού 21.500 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ, που αφορά στην αποπεράτωση έργου ανάπλασης, πλησίον του κεντρικού δρόμου της Θουρίας. Η δαπεδόστρωση θα γίνει σε επιφάνεια 230 τετρ. μέτρων, με κυβόλιθους τεχνητής παλαίωσης από σκυρόδεμα, σε κατάλληλα διαμορφωμένη υπόβαση, ενώ θα εγκατασταθούν αγωγοί και εσχάρες και φρεάτια για την απορροή των ομβρίων.
 
12. Κοστολόγηση υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από τροχαίο ατύχημα. Εγκρίθηκε.
 
13. Επανακοστολόγηση υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από τροχαίο ατύχημα. Εγκρίθηκε.
 
14. Άσκηση ή μη έφεσης κατά της υπ’ αριθμ. 24/2015 απόφασης του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας. Αποφασίσθηκε η μη άσκηση έφεσης.
 
15. Νομική υποστήριξη δημοτικού υπαλλήλου.  Εγκρίθηκε.
 
16. Έγκριση Απολογισμού και Ισολογισμού οικον. έτους 2014 του κληροδοτήματος «Λυκούργου Σκιά». Εγκρίθηκε.
 
17. Έγκριση Απολογισμού και Ισολογισμού οικον. έτους 2014 του κληροδοτήματος «Αικατερίνης Χανδρινού». Εγκρίθηκε.
 
18. Έγκριση Απολογισμού και Ισολογισμού οικον. έτους 2014 του κληροδοτήματος «Ανδρέα Γκρέτσα». Εγκρίθηκε.
 
19. Διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους του κληροδοτήματος «Ανδρέα Γκρέτσα». Εγκρίθηκε.
 
20. Διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους του κληροδοτήματος «Γρηγορίου Αλεξανδρόπουλου». Εγκρίθηκε.
 
21. Αμοιβή πληρεξούσιου δικηγόρου του κληροδοτήματος «Λυκούργου Σκιά». Εγκρίθηκε.
 
22. Έγκριση απόφασης Δημάρχου για ανάθεση επίδοσης σε δικαστικό επιμελητή (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε, όσον αφορά στην επίδοση με δικαστικό επιμελητή της απόφασης αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, με την οποία κηρύσσεται έκπτωτη για το έργο «Μέγαρο Χορού Καλαμάτας» η κοινοπραξία «ΜΕΛΚΑ Ενεργειακή ΑΛΦΑ ΑΕ – Ωρίων ΑΤΕ».
 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech