Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

O Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων Κωνσταντίνος Μουτζούρης, καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΕΜΠ με φοιτητές και μεταπτυχιακούς πολιτικούς μηχανικούς, στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Το Σάββατο 23 Μαΐου επισκέφθηκαν την Καλαμάτα ο πρώην πρύτανης του Ε.Μ.Π. και Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης με 30 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πολυτεχνείου. Τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χαράλαμπος Βγενής με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Πολεοδομίας Ανδρέας Καραγιάννης, ο Διευθυντής και μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Πραγματοποιήθηκε περιήγηση των φοιτητών στους χώρους του λιμανιού και της μαρίνας και ενημέρωση για θέματα υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και παρεμβάσεων που έχουν προγραμματισθεί. Τα στοιχεία θα τα χρησιμοποιήσουν οι φοιτητές για εργασίες τους.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως το λιμάνι Καλαμάτας κινείται αναπτυξιακά σε τουριστική κατεύθυνση και ότι οι μύλοι θα γίνουν ξενοδοχείο και πως θα απομακρυνθεί ο μεγάλος γερανός.
Ο κ. Μουτζούρης ανέφερε η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι κορεσμένοι προορισμοί και πρότεινε να προσκληθούν οι εφοπλιστές κρουαζιέρας να επισκεφθούν την Καλαμάτα για να δουν από κοντά τις δυνατότητες του λιμανιού.
Τέλος ο καθηγητής πρόσθεσε « Εδώ είναι η είσοδος της ζώνης ναυσιπλοΐας προς το Ιόνιο Πέλαγος. Αυτή η λιμενολεκάνη μπορεί να βρει ένα ρόλο στα σκάφη αναψυχής και στην κρουαζιέρα. Πρέπει να ενισχύσουμε την τουριστική της μορφή. Για τα κρουαζιερόπλοια δε χρειάζεται καμία κατασκευή. Για τα σκάφη αναψυχής θα χρειαστούν μικρές κατασκευές. Δε νομίζω ότι χρειάζονται πολλά χρήματα για να πάμε σε αυτές τις χρήσεις».
Λίγο πριν αναχωρήσουν ο Δήμαρχος τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα και τοπικά προϊόντα.

limeniko_moutzouris_1.JPGlimeniko_moutzouris_2.JPGlimeniko_moutzouris_3.JPGlimeniko_moutzouris_4.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech