Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προσπάθεια καταπολέμησης της γραφειοκρατίας

Με εγκύκλιό  του (ΑΔΑ: 7ΝΚΟ465ΦΘΕ-ΤΧΘ) το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει για το Ν. 4325/2014 «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης-Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις». 
  Συγκεκριμένα: 
Επεκτείνονται η τήρηση των προθεσμιών διεκπεραίωσης των υποθέσεων, η πρόσβαση σε έγγραφα, η προηγούμενη ακρόαση του ενδιαφερομένου, η αμεροληψία των διοικητικών οργάνων καθώς και η τήρηση πρωτοκόλλου υπηρεσίας – χορήγηση βεβαίωσης για την καταχώρηση εγγράφου  και στα Ν.Π.Ι.Δ.,  τις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (ΔΕΚΟ), καθώς και στα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.
Επιπλέον, το μέτρο αυτεπάγγελτης αναζήτησης πιστοποιητικών αποκτά καθολική εφαρμογή σε όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά τις συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο και ενισχύεται με τη χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Δηλαδή, όταν για τη διεκπεραίωση υπόθεσης απαιτούνται δικαιολογητικά ή πιστοποιητικά που εκδίδονται από το δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και των οποίων η έκδοση δεν προϋποθέτει τη σύμπραξη του πολίτη, η αρμόδια υπηρεσία, εφόσον δεν συνυποβάλλονται από τον αιτούντα με την αίτησή του,  τα αναζητεί με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο για την έκδοση της τελικής πράξης αυτεπαγγέλτως από τις οικείες υπηρεσίες.
 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech