Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 4 Ιουνίου 2015

Συνήλθε χθες, Πέμπτη 4 Ιουνίου, στην 8η για το 2015 συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και έλαβε αποφάσεις επί 30 θεμάτων. Τα σημαντικότερα θέματα επί των οποίων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο είναι τα εξής:

1. ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ 2015

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου στη διοργάνωση της εκδήλωσης «Λευκή νύχτα», που θα πραγματοποιηθεί από τις 20.00 του Σαββάτου 29 Αυγούστου 2015 μέχρι τις 5.00 της 30ης Αυγούστου και η διάθεση πίστωσης 5.000 €, για την κάλυψη μέρους των εξόδων αυτής. Πρόκειται για μια ολονύκτια γιορτή του εμπορίου, με πολύ προσιτές τιμές στα καταστήματα, που θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν να περιπλανηθούν στις πλατείες, τους πεζόδρομους και τους δρόμους του κέντρου της πόλης (θα κλείσουν για τα οχήματα), συνδυάζοντας τις αγορές τους με τη διασκέδαση, καθώς μουσικές σκηνές και άλλα πολιτιστικά δρώμενα θα διεξαχθούν σε κεντρικά σημεία της Καλαμάτας.
Η 3η Λευκή Νύχτα θα πραγματοποιηθεί σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων προηγούμενων εκδηλώσεων, που απέφεραν μεγάλα οφέλη στον επιχειρηματικό κόσμο και θα τη διοργανώσει ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και άλλους φορείς.

dimotiko simvoulio 1 Medium

 

2. ΕΠΑΣΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Σχεδόν ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Καλαμάτας, σε συνέχεια του Νόμου 4325/2015 και της υπ' αριθμ. 124/2015 απόφασης του Δημάρχου Καλαμάτας. Η αξία της Δημοτικής Αστυνομίας έχει αποδειχθεί στην πράξη και η επανασύστασή της αποδίδει στο Δήμο Καλαμάτας ένα εργαλείο αναγκαίο για την ευταξία και την ευρυθμία της πόλης και των Διαμερισμάτων της.

dimotiki

 

 

3. ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Εγκρίθηκε η πρόσληψη μέχρι 40 εργατών πυροπροστασίας στο Δήμο Καλαμάτας, με σύμβαση εργασίας δύο μηνών, για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Οι εργάτες πυροπροστασίας έχουν ως αποστολή την άμεση απόκριση σε περίπτωση πυρκαϊάς, καθώς και τη φύλαξη και τον καθαρισμό ευπαθών περιοχών.

dimotiko simvoulio 2 Medium

 

4. ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ «ΚΛΕΙΣΤΑ» ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η συμπλήρωση της αριθ. 55/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, σχετικά με την καταβολή τελών για το χώρο που καταλαμβάνουν τα περίπτερα. Στην απόφαση προστίθεται εδάφιο, στο οποίο προβλέπεται η απομάκρυνση των κουβουκλίων, σε περίπτωση που δεν καταβάλλονται τέλη χρήσης κοινοχρήστου χώρου για δύο έτη, όπως εισηγήθηκε η Οικονομική Επιτροπή με την αριθ. 226/2015 απόφασή της.

dimotiko simvoulio 8 Medium

 

5. ΔΥΟ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΤΙΝΑ

Το Σώμα ενέκρινε τη χορήγηση βραχυχρόνιων αδειών καντίνας για το έτος 2015. Δίδεται βραχυχρόνια άδεια καντίνας, διάρκειας 4 μηνών, ύστερα από κλήρωση ως προς τη θέση, στο Νικηφόρο Ιωάννη για σημείο επί της οδού Ναυαρίνου, στην Ανατολική Παραλία και στον Μπάλα Κωνσταντίνο για τη θέση στις εκβολές του ποταμού Άρι, στη Δυτική Παραλία, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας.

dimotiko simvoulio 5 Medium

 

6. ΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ «ΑΣΥΛΟ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»

Προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας, εγκρίθηκε η τροποποίηση της υπ' αριθμόν 2 γραμμής, Άσυλο – Αγία Τριάδα – ΤΕΙ, ώστε το αστικό λεωφορείο να διέρχεται από το Νοσοκομείο. Για τη δημιουργία της νέας γραμμής με αριθμό 2, απαιτείται να προστεθούν στην υπάρχουσα 4 νέες στάσεις, που είναι: α) ΤΕΙ: απέναντι από το ΤΕΙ προς Αθήνα β) Αντικαλάμου γ) Νοσοκομείου Α΄: επί της εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης δ) Νοσοκομείου Β΄: δίπλα στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η αφετηρία και το τέρμα της γραμμής παραμένουν ίδια, δηλαδή Άσυλο και ΤΕΙ, ενώ ίδια θα παραμείνει και η συχνότητα κυκλοφορίας των λεωφορείων.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα επέκτασης της αστικής περιοχής Καλαμάτας, ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με αστική συγκοινωνία, αναμένεται να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από (παλαιότερη) θετική γνωμοδότηση εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

 

7. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ»

Έγινε αποδεκτή η παραχώρηση, κατά χρήση, χωρίς αντάλλαγμα και για διάστημα 5 ετών, δύο πυροσβεστικών οχημάτων στο Δήμο Καλαμάτας, από το Σύλλογο «Φίλοι του Ταϋγέτου». Πρόκειται για οχήματα τύπου Mitsubishi και Magirus, που θα χρησιμοποιηθούν για την πυροπροστασία στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Καλαμάτας και κατά προτεραιότητα στον Ταΰγετο.
Σημειώνεται ότι υπό την αιγίδα και με υλική βοήθεια του Δήμου Καλαμάτας ο Σύλλογος «Φίλοι του Ταϋγέτου» διοργανώνει Γιορτή του Περιβάλλοντος την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, στην Αγία Τριάδα Αλαγονίας. Θα τελεσθούν Όρθρος και Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει Γιορτή με μουσική και φαγητό.

dimotiko simvoulio 7 Medium

 

8. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΤΑΦΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΔΗ ΟΣΤΩΝ

Εγκρίθηκαν, με σκοπό την απελευθέρωση χώρων προς ταφή στο Κοιμητήριο Καλαμάτας:
α) η κατάργηση πέντε οικογενειακών τάφων, η επιστροφή τους στο Δήμο και η ελεύθερη διάθεσή τους
β) η μεταφορά των οστών των θανόντων, των οποίων οι συγγενείς δεν έχουν πληρώσει τέλη φύλαξης πάνω από 5 χρόνια και δεν υπάρχουν υπόχρεοι, στο χωνευτήριο, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας.

dimotiko simvoulio 6 Medium

 

9. ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Το Σώμα προέβη σε έγκριση της υπ' αριθμ. 11/2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Βιομηχανικά Σφαγεία Αγορά Καλαμάτας», με την οποία εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Καλαμάτας. Ο αριθμός των θέσεων στη λαϊκή αγορά ανέρχεται σε 162, αυτή θα διενεργείται στο μισό τμήμα του βόρειου parking που γειτνιάζει με το κτήριο της Κεντρικής Αγοράς και θα διεξάγεται κάθε Τετάρτη και Σάββατο από 7.00 έως 13.30 και με τον εγκριθέντα Κανονισμό, τον οποίον μπορείτε να δείτε εδώ, ρυθμίζονται τα ζητήματα λειτουργίας της.

dimotiko simvoulio 4 Medium

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech