Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 16 Ιουνίου 2015

Στην 28η/2015 συνεδρίαση της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Καλαµάτας, διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, ως ακολούθως:

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

1. Αποδοχή δωρεάς συσσιτίου το οποίο προσφέρεται από τη Χριστιανική Στέγη Καλαµάτας. Η δωρεά έγινε αποδεκτή, όσον αφορά στην παροχή συσσιτίου για ένα Σάββατο κάθε μήνα, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, μέσω του Δημοτικού Συσσιτίου.

sussitio-

Η Χριστιανική Στέγη εξακολουθεί την προσφορά της για το συνάνθρωπο της ανάγκης, με παροχή συσσιτίου μία φορά το μήνα, που ξεκίνησε το 2013. Η Οικονομική Επιτροπή εξέφρασε ευχαριστίες προς τη Χριστιανική Στέγη Καλαµάτας γι' αυτή την προσφορά της.
2. ∆ιάθεση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
3. Ρύθµιση καταβολής αποζηµίωσης σε ιδιοκτησία, για τη διάνοιξη τµήµατος της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εγκρίθηκε αποζημίωση ύψους 325.385 ευρώ, σχετικά με την πλήρη διάνοιξη της Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη Σοφοκλέους μέχρι την Ευριπίδου.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

paidikis-xaras

4. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας κανονικού ανοικτού ηλεκτρονικού µειοδοτικού διαγωνισµού για την προµήθεια «Αναβάθµιση παιδικών χαρών ∆ήµου Καλαµάτας για πιστοποίηση». Εγκρίθηκε σχετικά με διαγωνισμό προϋπολογισμού 94.975,68 ευρώ με το ΦΠΑ και προβλέπονται παρεμβάσεις στην κεντρική παιδική χαρά στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στη νότια παιδική χαρά στο ίδιο Πάρκο και στην παιδική χαρά της Παραλίας. Θα τοποθετηθούν καινούργια όργανα, αντικαθιστώντας ή συμπληρώνοντας τα υπάρχοντα, θα συντηρηθούν όσα κρίνεται πως πρέπει να διατηρηθούν και θα εγκατασταθεί αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, βρύσες, κάδοι απορριμμάτων, κάδοι ανακύκλωσης κ.ά.). Σε όλους τους χώρους θα τοποθετηθεί περιμετρικά περίφραξη. Σημειώνεται ότι θα απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα που δε συνοδεύουν τα παιδιά και σε ζώα συντροφιάς, πλην σκύλων – συνοδών ατόμων με αναπηρία.

ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ

5. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού για το έργο «Ασφαλτοστρώσεις τµηµάτων οδών στις Τοπικές Κοινότητες Ταϋγέτου». Η Επιτροπή ανεκήρυξε προσωρινό μειοδότη την εταιρεία Αφοί Παναγιωτόπουλοι, που προσέφερε έκπτωση 12%. Στην εργολαβία αυτή προβλέπονται τμηματικές παρεμβάσεις ως εξής:
Α) από την εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης έως το Άνω Καρβέλι
Β) από την εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης προς Νέδουσα
Γ) στην οδό από Λακωνικής προς Ελαιοχώρι.

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΙΓΙΑΛΟΥ

6. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας φανερής πλειοδοτικής δηµοπρασίας για την εκµίσθωση χώρων αιγιαλού στα διοικητικά όρια του ∆ήµου Καλαµάτας έτους 2015. Ανεδείχθησαν μισθωτές για τις θέσεις: α) Ανατολική Παραλία, 30 μ. πλησίον καταστήματος Seaside, για θαλάσσια παιδική χαρά και μη μηχανοκίνητα, β) Αλμυρός Βέργας, έμπροσθεν Πάρκου Αλμυρού, για μη μηχανοκίνητα και μηχανοκίνητα. Η Οικονομική Επιτροπή θα επανέλθει για την εξέταση του ζητήματος ως προς τις υπόλοιπες θέσεις.

ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

7. Έκδοση χρηµατικού εντάλµατος προπληρωµής δαπανών για τη σύνδεση του Νέου ∆ηµαρχείου Καλαµάτας µε το δίκτυο διανοµής ∆Ε∆∆ΗΕ. Εγκρίθηκε όσον αφορά σε ένταλμα ύψους 34.958,73 ευρώ με το ΦΠΑ.
8. Απόδοση παγίας προκαταβολής ∆ηµοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων ∆ήµου Καλαµάτας. Εγκρίθηκε.
9. Συγκρότηση επιτροπών. Εγκρίθηκε.
10. Άσκηση ή µη άσκηση ένδικων µέσων – βοηθηµάτων. Δε συζητήθηκε.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ

touristiko 1

11. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτής δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση των δημοτικών ακινήτων του Τουριστικού Ξενώνα Ταϋγέτου, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Αλαγονίας (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε και αποφασίσθηκε η επανάληψη του διαγωνισμού, που είχε αποβεί άγονος, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 και ώρα 10 το πρωί.

ΕΡΓΟΛΗΠΤΗΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΑΣΠΕΔΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ

asf

12. Ασφαλτοστρώσεις – κρασπεδώσεις δρόμων Δήμου Καλαμάτας (εκτός ημερησίας διατάξεως). Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό μειοδότη τον Ευστάθιο Τζικάκη ΕΔΕ, που προσέφερε έκπτωση 12%, όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 202.992,25 ευρώ με το ΦΠΑ.

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech