Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η 189η επέτειος της Μάχης της Βέργας

Η 189η επέτειος της Μάχης της Βέργας τιμήθηκε με διήμερες εκδηλώσεις, το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουνίου και σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015. Η ιστορική μάχη δόθηκε στις 22 Ιουνίου 1826 στη θέση Βέργα Αλμυρού, όπου οι Έλληνες νίκησαν το τουρκοαιγυπτιακό στράτευμα του Ιμπραήμ.

Χθες βράδυ, στο πλαίσιο εκδηλώσεων στο πάρκο του Αλμυρού, ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο τόνισε πως η Μάχη της Βέργας ήταν μια μάχη απελπισίας καθώς η Επανάσταση τρεμόσβηνε κι ενώ ένα καίριο χτύπημα είχε δοθεί στο Μανιάκι. Ευτυχώς, επακολούθησε η ναυμαχία του Ναυαρίνου, με την οποία γράφτηκε ο ευτυχής επίλογος της ελληνικής επανάστασης. Η βοήθεια των ευρωπαϊκών δυνάμεων υπήρξε καθοριστική και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, τόνισε ο Π. Νίκας.

Σήμερα, μετά την τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε μετάβαση εκπροσώπων Αρχών, οργανώσεων και κοινού και μεταφορά της Ιεράς Εικόνος «Η Ελπίς των Χριστιανών» στη θέση Μάνδρα Αλμυρού, όπου δόθηκε η μάχη, συνοδεία μελών του Πολεμικού Συλλόγου «Κομάντος '74».

Εκεί, μεταξύ άλλων, τελέσθηκε επιμνημόσυνη Δέηση προ του υπάρχοντος Ηρώου των πεσόντων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. 

Maxi_Vergas_Epeteios__1_Medium.JPGMaxi_Vergas_Epeteios__2_Medium.JPGMaxi_Vergas_Epeteios__3_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech