Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Π. Νίκας: Συνιστώ ψυχραιμία, αλληλεγγύη, ενότητα – Ο Δήμος δίπλα στον πολίτη

Σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, παρουσία των Αντιδημάρχων, είπε τα εξής:

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη για την πατρίδα μας. Όλοι μας έχουμε δυσκολίες, άλλος μικρότερες, άλλος μεγαλύτερες. Ως Δήμαρχος έχω να συστήσω και να παρακαλέσω να υπάρχει η αναγκαία ψυχραιμία και ο ορθολογισμός, η αλληλεγγύη και η ενότητα, η ανοχή στη διαφορετική άποψη. Ως λαός περάσαμε και δυσκολότερες μέρες και δυσκολότερες στιγμές και τα καταφέραμε. Η ενότητα, η ψυχραιμία και η αλληλεγγύη πρέπει να είναι τα βασικά στοιχεία της πορείας μας.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

Ως Δήμος Καλαμάτας δουλεύουμε από προχθές κι έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να διασφαλίσομε αυτά τα αναγκαία, που πρέπει να διασφαλισθούν για την πόλη και το Δήμο. Ο Δήμος μας έχει καταβάλει τη μισθοδοσία του προσωπικού και τις κρατήσεις. Μισθοδοτούμε εδώ περί τα 800 άτομα.
Υπάρχει φερεγγυότητα στο Δήμο, οι οδηγίες οι οποίες δόθηκαν είναι ότι από ΄δώ και πέρα αγοράζομε - κι όσο διαρκεί η κρίση - τα απολύτως αναγκαία για να λειτουργήσομε.
Δυστυχώς, όσο διαρκεί η ιστορία με τις τράπεζες, δεν είναι δυνατόν να εκδίδομε επιταγές. Η διαδικασία αυτή θα αναβληθεί για πέντε ημέρες, μια βδομάδα, όσο διαρκεί η κατάσταση αυτή.

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΣΧΥΟΥΝ

Είναι προφανές ότι οι νόμοι και οι κανονισμοί ισχύουν. Ζητήματα που έχουν σχέση με το δημόσιο χώρο, με την ελεγχόμενη στάθμευση, όλα αυτά είναι σε ισχύ. Δεν είναι δυνατόν να αφήσομε να διαλυθεί η πόλη. Γι' αυτό πρέπει να υπάρχει στους συμπολίτες αυτοσυγκράτηση.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Τα έργα μας όλα συνεχίζονται. Υπενθυμίζω ότι τα περισσότερα από αυτά χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από πόρους του ΕΣΠΑ. Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να τα πληρώσει, αν συμβεί οτιδήποτε.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ

Τις εκδηλώσεις που έχομε προγραμματίσει θα τις κάνομε ή θα κάνομε οπωσδήποτε αυτές που μπορούν να γίνουν. Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού είναι κρίσιμο ζήτημα για την πόλη. Σήμερα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου και θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε, ό,τι κι αν γίνει.

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες είχαν προγραμματισθεί από τις 2 Ιουλίου μέχρι τις 4 να γίνουν από το Δήμο Θεσσαλονίκης αναβάλλονται. Όταν λέμε ότι αναβάλλονται, δεν εννοούμε ότι καταργούνται, θα γίνουν σε ευθετότερο χρόνο. Υπήρξε συνεργασία με το Δήμαρχο, επειδή υπάρχουν ζητήματα σε σχέση με τη μετακίνηση καλλιτεχνών και επαγγελματιών από τη Θεσσαλονίκη.

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Το Δημαρχείο θα είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ και θα φροντίσω να είμαι προσωπικά παρών σ' αυτές τις δύσκολες ώρες, που θα τις αντιμετωπίσομε με ψυχραιμία και με ενότητα. Ό,τι προβλήματα υπάρχουν και μπορούμε να βοηθήσομε, θα το κάνομε.

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Το πρωί έγινε συγκέντρωση των Διευθυντών, όπου έλαβαν κατευθύνσεις υποστήριξης του κόσμου στον τομέα της αρμοδιότητάς τους. Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες του προσωπικού, για το Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα. Αν υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο, προσωπικό πρόβλημα σε υπάλληλο, θα το αντιμετωπίσουμε.

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ

Το δημοψήφισμα θα το κάνομε με τον καλύτερο τρόπο, όπως επιβάλλεται από το νόμο. Θα είναι στελεχωμένα όλα τα εκλογικά τμήματα, οι διαδικασίες έχουν αρχίσει να κινούνται από το Δήμο σήμερα. Ήδη εκδόθηκαν και οι σχετικές αποφάσεις. Θα υπάρξει συνεργασία και με τους κομματικούς μηχανισμούς και με τους υπαλλήλους, με το Σωματείο, ώστε να έχομε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Συνιστώ και πάλι ψυχραιμία, ενότητα και αλληλεγγύη, διότι αυτά είναι τα κρισιμότερα στοιχεία, ώστε να πάμε ως τόπος με τον τρόπο που πρέπει και να ξεπεράσομε την κρίση και το μεγάλο πρόβλημα, το οποίο έχει εθνικές διαστάσεις, όπως καταλαβαίνετε».

dimarxos_ST_1_Medium.JPGdimarxos_ST_2_Medium.JPGdimarxos_ST_4_Medium.JPGd_Medium.JPGe_1.JPGe_2.JPGe_3.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech