Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Παναγιώτης Ε. Νίκας: «Το μέλλον της χώρας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ»

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ο Δήμαρχος ανέφερε τα ακόλουθα:

«Ποτέ δεν έχω αποφύγει να λέγω ευθέως την άποψή μου.
Ο κόσμος έχει δίκιο όταν είναι εξοργισμένος από τη στάση των εταίρων - όχι μόνο τώρα, και παλιότερα. Θυμόμαστε ότι γίνεται ένας αγώνας από το Μάιο του 2014 για να κλείσει αυτή η συμφωνία. Κι είναι εξοργισμένος με την αστοχία των μνημονίων, που την έχει αναγνωρίσει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Όμως, χωρίς ευρώ και χωρίς Ευρωπαϊκή Ένωση, ο τόπος δεν έχει μέλλον. Από τη δεκαετία του ΄60 αγωνισθήκαμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το ευρώ, αγωνίσθηκαν μεγάλοι άνδρες και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Υπήρξαν προσπάθειες τεράστιες.
Το μέλλον της χώρας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία έχομε κοινή πορεία, κοινά πολιτισμικά, ιστορικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Αυτό είναι το πεδίο του αγώνα, και το νόμισμά μας, το ευρώ! Εμείς οι παλιότεροι θυμόμαστε τα προβλήματα με τη δραχμή, με το συνάλλαγμα, με τον πληθωρισμό, με τις δυσκολίες. Δεν είναι δυνατόν να βγούμε απ'  το πλαίσιο του ευρώ. Μόνο δάκρυα και συμφορές μπορεί να φέρει η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Είναι ευθεία και απολύτως συγκεκριμένη η θέση μου».

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Προσέθεσε, δε, τα εξής, απαντώντας σε έτερη σχετική ερώτηση:
«Η δική μου η άποψη η ιδεολογική, η άποψη που απορρέει από εμπειρία δεκαετιών ενασχόλησης με τα κοινά είναι αυτή: ότι το μέλλον της χώρας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ, γιατί – μεταξύ άλλων – υπάρχουν τεράστιοι εθνικοί κίνδυνοι γι' αυτόν τον τόπο, να μην το ξεχνάμε.
Μόνο στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να υπάρξει στοιχειώδης διασφάλιση.
Ναι, έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά των εταίρων, για την αστοχία των μνημονίων, για τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί, αλλά αυτή η σωστή άποψη δεν πρέπει να οδηγήσει σε άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ».

dimarxos_ST_1_Medium.JPGdimarxos_ST_2_Medium.JPGdimarxos_ST_4_Medium.JPGdimarxos_ST_5_Medium.JPGdimarxos_ST_out.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech