Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Οι δημοτικές υπηρεσίες υποστήριξαν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος

Ομαλά διεξήχθη στο Δήμο Καλαμάτας το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, παρότι είχε προκηρυχθεί μόλις πριν λίγες ημέρες, δεδομένου ότι οι δημοτικές υπηρεσίες κατέβαλαν κάθε αναγκαία προσπάθεια για την επιτυχή διενέργειά του.

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου, υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας διένειμαν τις κάλπες και εγκατέστησαν τα παραβάν σε όλα τα εκλογικά τμήματα.
Το εκλογικό υλικό, σε σάκους, παρελήφθη από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου 4 Ιουλίου. Στις 12.30 ξεκίνησε η διανομή του από το κτήριο Πανταζοπούλου - Τσίγκου, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Διοικητικών του Δήμου, στους δικαστικούς αντιπροσώπους, η οποία περατώθηκε στις 23.15. Τα εκλογικά τμήματα ήταν ίδια με εκείνα των βουλευτικών εκλογών του Ιανουαρίου 2015, όπως και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Το Πρωτοδικείο Καλαμάτας αναπλήρωσε αμέσως όσους δικαστικούς αντιπροσώπους, κυρίως από την Αθήνα, δεν προσήλθαν.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι που είχαν επιφορτισθεί κατόπιν Αποφάσεως του Δημάρχου με την υποστήριξη διεξαγωγής του δημοψηφίσματος ήταν 200 και στελέχωσαν τα καταστήματα ψηφοφορίας, ενώ υπήρξαν συνεργείο τεχνικής υποστήριξης, ομάδα παροχής πληροφοριών προς τους πολίτες για το πού ψηφίζουν, υπεύθυνοι για τη μηχανογραφική υποστήριξη, ομάδα για το εκλογικό υλικό κ.ά.
Σημειώνεται ότι περί τις 24.00 της Κυριακής είχαν κατατεθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και όλα τα τηλεγραφήματα, με τα αποτελέσματα κατά εκλογικό τμήμα.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech