Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Δήμοι Καλαμάτας και Αθηναίων: πρωτόκολλο συνεργασίας

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Δήμου Αθηναίων εγκρίνεται μεθαύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Ανάλογη έγκριση θα δοθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί συνεννοήσεις μεταξύ των δύο Δήμων, ενώ τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 ο Δήμαρχος είχε σχετική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. Χρήστο Τεντόμα και στελέχη του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Αθηναίων.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021

Τονίζεται, επίσης, ότι στην πρεμιέρα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος Λενιώ Μυριβήλη, η οποία δήλωσε πως «ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει το Δήμο Καλαμάτας στην προσπάθεια να αναδειχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021».

megaro xorou banner 1

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τα θεματικά πεδία συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Καλαμάτας και Αθηναίων προσδιορίσθηκαν ως εξής:
1) Προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών, ιδιαιτέρως των πολιτιστικών σχημάτων των δύο Δήμων
2) Μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα πολιτισμού
3) Προώθηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των δύο πόλεων
4) Προώθηση έρευνας και τεκμηρίωσης σε θέματα πολιτισμού
5) Μεταφορά τεχνογνωσίας σχετικά με τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας
6) Προώθηση συνεργασίας σε συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, σε σχέση με τον πολιτισμό.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

Οι Δήμοι Αθηναίων και Καλαμάτας συμφωνούν να προβούν σε ανταλλαγή των πολιτιστικών σχημάτων των δύο Δήμων με σκοπό:
1) Την ενίσχυση της εξωστρέφειας των σχημάτων του Δήμου Αθηναίων
2) Την προβολή της πολιτιστικής παραγωγής της Καλαμάτας
3) Την προσφορά προς τους πολίτες των δύο πόλεων, πολιτιστικών θεαμάτων υψηλού επιπέδου
4) Την αξιοποίηση και την υποστήριξη από πλευράς Δήμου Αθηναίων του εμβληματικού Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας
5) Την ενίσχυση της πολιτιστικής αποκέντρωσης στην ελληνική επαρχία.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ Η BIG BAND ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει να στέλνει τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο την Συμφωνική Ορχήστρα και την Big Band του Δήμου, για να δώσουν παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Τα έξοδα μεταφοράς, φιλοξενίας (διαμονής και διατροφής), καθώς και την τεχνική κάλυψη των εκδηλώσεων αναλαμβάνει ο Δήμος Καλαμάτας. Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει τα έξοδα των αμοιβών των συντελεστών.
Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει να στέλνει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο τη Δημοτική Φιλαρμονική, για να δώσει παραστάσεις σε χώρο επιλογής του Δήμου Αθηναίων, με τους ίδιους όρους.

filarmoniki 4

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Στον τομέα της φιλοξενίας εικαστικών εκθέσεων, περιλαμβάνονται η φιλοξενία στην Καλαμάτα της εικαστικής έκθεσης του Δήμου Αθηναίων «Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας» που εκτίθεται στην Δημοτική Πινακοθήκη στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021, ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να φιλοξενήσει ολόκληρη ή μέρος της παραπάνω έκθεσης στην Καλαμάτα, με στόχο το φιλότεχνο κοινό της περιοχής να περιηγηθεί ανάμεσα στα έργα, να ανακαλέσει μνήμες της παλιάς Αθήνας αλλά και παράλληλα η Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Καλαμάτας να εξελιχθεί σε μια δημιουργική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ – KALAMATA:21

logo Kalamata21 support

Στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Συνεργασίας των Δήμων Αθηναίων και Καλαμάτας, προβλέπεται, ακόμη, η συνεργασία του Κέντρου Τεκμηρίωσης Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών, Δήμου Αθηναίων και του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21. Σε αυτήν περιλαμβάνονται η ανασύσταση, αξιοποίηση και εμπλουτισμός του Κέντρου Τεκμηρίωσης Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το KALAMATA:21, το φορέα της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη της ελληνικής πόλης που θα φιλοξενήσει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει πρόσβαση στα στοιχεία του Κέντρου Τεκμηρίωσης στο KALAMATA:21 και τους συνεργάτες του. Η πρόσβαση αυτή δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα του KALAMATA:21.
Σε περίπτωση ανάδειξης της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, ο Δήμος Αθηναίων θα συνεργαστεί με το KALAMATA:21 για την αναβίωση, εμπλουτισμό και εξωστρέφεια του Κέντρου Τεκμηρίωσης με όλα τα προσφιλή μέσα (ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, προσωρινή μεταφορά ή ίδρυση παραρτήματος στην Καλαμάτα, διάχυση της πληροφορίας σε συνεργασία με τους τομείς εκπαίδευσης κ.ά.).
Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει να παρέχει στο Κέντρο Τεκμηρίωσης υλικό σχετικά με την υποψηφιότητα της Καλαμάτας προς εμπλουτισμό της συλλογής του και σε περίπτωση ανάδειξης της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, το KALAMATA:21 θα παρέχει υποδομή για φιλοξενία ερευνητικών προγραμμάτων προς αναβίωση, εμπλουτισμό και εξωστρέφεια του Κέντρου Τεκμηρίωσης.

filarmoniki_4.JPGlogo_Kalamata21_support.jpgmegaro_xorou_banner_1.JPG

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech