Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 23 Ιουλίου 2015

Στην 11η/2015 συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2015, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε αποφάσεις επί 40 θεμάτων, εκ των οποίων 1 εκτός ημερησίας διατάξεως.

Οι σημαντικότερες αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, πολλές από αυτές προσδιοριστικές της δημοτικής πολιτικής, για το παρόν και το μέλλον, είναι οι εξής:

1. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

athina-kalamata

Εγκρίθηκε το πρωτόκολλο πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της συνεργασίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε θέματα πολιτισμού και ανταλλαγής τεχνογνωσίας. Ανάλογη έγκριση θα δοθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων.
Μεταξύ άλλων, προβλέπονται ανταλλαγές όσον αφορά σε καλλιτεχνικά σχήματα. Τα καλλιτεχνικά σχήματα του Δήμου Αθηναίων, τα οποία είναι γνωστά και εκτός Ελλάδος, θα δίδουν παραστάσεις δωρεάν για τους Καλαματιανούς, στο Μέγαρο Χορού και σε άλλους χώρους πολιτισμού.

xorodia-dimou-athinaion

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τα θεματικά πεδία συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Καλαμάτας και Αθηναίων προσδιορίσθηκαν ως εξής:
1) Προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών, ιδιαιτέρως των πολιτιστικών σχημάτων των δύο Δήμων
2) Μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα πολιτισμού
3) Προώθηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των δύο πόλεων
4) Προώθηση έρευνας και τεκμηρίωσης σε θέματα πολιτισμού
5) Μεταφορά τεχνογνωσίας σχετικά με τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας
6) Προώθηση συνεργασίας σε συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, σε σχέση με τον πολιτισμό.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

Οι Δήμοι Αθηναίων και Καλαμάτας συμφωνούν να προβούν σε ανταλλαγή των πολιτιστικών σχημάτων των δύο Δήμων με σκοπό:
1) Την ενίσχυση της εξωστρέφειας των σχημάτων του Δήμου Αθηναίων
2) Την προβολή της πολιτιστικής παραγωγής της Καλαμάτας
3) Την προσφορά προς τους πολίτες των δύο πόλεων, πολιτιστικών θεαμάτων υψηλού επιπέδου
4) Την αξιοποίηση και την υποστήριξη από πλευράς Δήμου Αθηναίων του εμβληματικού Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας
5) Την ενίσχυση της πολιτιστικής αποκέντρωσης στην ελληνική επαρχία.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ Η BIG BAND ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει να στέλνει τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο την Συμφωνική Ορχήστρα και την Big Band του Δήμου, για να δώσουν παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Τα έξοδα μεταφοράς, φιλοξενίας (διαμονής και διατροφής), καθώς και την τεχνική κάλυψη των εκδηλώσεων αναλαμβάνει ο Δήμος Καλαμάτας. Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει τα έξοδα των αμοιβών των συντελεστών.
Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει να στέλνει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο τη Δημοτική Φιλαρμονική, για να δώσει παραστάσεις σε χώρο επιλογής του Δήμου Αθηναίων, με τους ίδιους όρους. 

filarmoniki 4

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Στον τομέα της φιλοξενίας εικαστικών εκθέσεων, περιλαμβάνονται η φιλοξενία στην Καλαμάτα της εικαστικής έκθεσης του Δήμου Αθηναίων «Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας» που εκτίθεται στην Δημοτική Πινακοθήκη στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021, ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να φιλοξενήσει ολόκληρη ή μέρος της παραπάνω έκθεσης στην Καλαμάτα, με στόχο το φιλότεχνο κοινό της περιοχής να περιηγηθεί ανάμεσα στα έργα, να ανακαλέσει μνήμες της παλιάς Αθήνας αλλά και παράλληλα η Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Καλαμάτας να εξελιχθεί σε μια δημιουργική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ – KALAMATA:21

Στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Συνεργασίας των Δήμων Αθηναίων και Καλαμάτας, προβλέπεται, ακόμη, η συνεργασία του Κέντρου Τεκμηρίωσης Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών, Δήμου Αθηναίων και του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21. Σε αυτήν περιλαμβάνονται η ανασύσταση, αξιοποίηση και εμπλουτισμός του Κέντρου Τεκμηρίωσης Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το KALAMATA:21, το φορέα της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη της ελληνικής πόλης που θα φιλοξενήσει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει πρόσβαση στα στοιχεία του Κέντρου Τεκμηρίωσης στο KALAMATA:21 και τους συνεργάτες του. Η πρόσβαση αυτή δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα του KALAMATA:21.
Σε περίπτωση ανάδειξης της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, ο Δήμος Αθηναίων θα συνεργαστεί με το KALAMATA:21 για την αναβίωση, εμπλουτισμό και εξωστρέφεια του Κέντρου Τεκμηρίωσης με όλα τα προσφιλή μέσα (ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, προσωρινή μεταφορά ή ίδρυση παραρτήματος στην Καλαμάτα, διάχυση της πληροφορίας σε συνεργασία με τους τομείς εκπαίδευσης κ.ά.).
Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει να παρέχει στο Κέντρο Τεκμηρίωσης υλικό σχετικά με την υποψηφιότητα της Καλαμάτας προς εμπλουτισμό της συλλογής του και σε περίπτωση ανάδειξης της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, το KALAMATA:21 θα παρέχει υποδομή για φιλοξενία ερευνητικών προγραμμάτων προς αναβίωση, εμπλουτισμό και εξωστρέφεια του Κέντρου Τεκμηρίωσης.

2. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Με σκοπούς την προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής μας, αλλά και του λαϊκού πολιτισμού και των παραδόσεων των Ελλήνων, ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει και φέτος την έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον».

DSC 0493 Medium

Για 4η φορά, η έκθεση αυτή – της οποίας τη διενέργεια ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με πίστωση για κάλυψη των εξόδων της - θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και φέτος θα εστιάσει στο ελαιόδενδρο και τα προϊόντα του. Στο πλαίσιό της θα διοργανωθούν εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς και έκθεση τοπικών προϊόντων. Προσκεκλημένοι θα είναι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς από όλη τη Μεσσηνία και οι νεότερες γενιές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας της γης, συγκομιδής και μεταποίησης προϊόντων, καθώς και το συνυφασμένο με αυτά λαϊκό πολιτισμό μας.
Η 4η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22 και 24 Αυγούστου 2015, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Τα εγκαίνιά της θα τελεσθούν το Σάββατο 22 Αυγούστου, στις 20.00 και το ωράριο λειτουργίας της θα είναι μεταξύ 19.00 και 22.00.
Όσοι επιθυμούν να εκθέσουν προϊόντα τους στην 4η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», μπορούν να βρουν εδώ τη σχετική αίτηση, που συνοδεύεται από τους όρους συμμετοχής. Σημειώνεται ότι για τα περίπτερα οι συμμετέχοντες δε θα καταβάλουν ενοίκιο. Οι αιτήσεις είναι δυνατόν να κατατεθούν μέχρι τη 17η Αυγούστου 2015. 

artos-oinos-elaion 1

 

3. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021

Ελήφθησαν αποφάσεις για σημαντικά θέματα, όπως σχετικά με τη συγκρότηση της Επιτροπής Πολιτιστικού Σχεδιασμού, η οποία θα αποτελείται από τους: Νικόλαο Μπασακίδη ως Πρόεδρο με αναπληρωτή του το Αθανάσιο Ηλιόπουλο (αιρετοί Δήμου Καλαμάτας), εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του ΤΕΙ Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και των παραγωγικών τάξεων, Λέττα Πετρουλάκη, μέλος της Πειραματικής Σκηνής, Ξένια Αραπογιάννη, αρχαιολόγο, επικεφαλής ανασκαφής Αρχαίας Θουρίας, Βασίλειο Παπαευσταθίου, διαχειριστή Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης, Ελένη Αγγελοπούλου, πολιτικό μηχανικό, μέλος ΔΣ Λυκείου Ελληνίδων και μέλος ΔΣ Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», Χρήστο Παπαδημητρίου, Παναγιώτα Κουράκλη, διευθύντρια Πολεοδομίας Δήμου Καλαμάτας, Νικόλαο Γιαννακόπουλο, αρχιτέκτονα, υπάλληλο Δήμου Καλαμάτας και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας Έκτορα Τσατσούλη.
Επίσης, εγκρίθηκαν η σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Παρακολούθησης Υποψηφιότητας, η οποία θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο από κάθε δημοτική παράταξη, θα παρακολουθεί τα διάφορα ζητήματα και θα εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και η Διακήρυξη Πολιτικής Ανεξαρτησίας Γραφείου Υποψηφιότητας. Μπορείτε να δείτε εδώ  τη σχετική εισήγηση, που εγκρίθηκε.
Επίσης, δόθηκε έγκριση σχετικά με το μανιφέστο Kalamata21, ένα κείμενο που περιγράφει τις αρχές και τους στόχους της διεκδίκησης, που υλοποιεί το Γραφείο Υποψηφιότητας.
Ακόμη, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενδυνάμωσης της υποψηφιότητας της Καλαμάτας, δόθηκε έγκριση σχετικά με τη συνεργασία με την πόλη Cluj – Napoca της Ρουμανίας, που είναι υποψήφια πόλη για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 από πλευράς Ρουμανίας (μία πόλη της Ελλάδος και μία της Ρουμανίας θα αναδειχθούν σε Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για εκείνη τη χρονιά). Με την Cluj – Napoca θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με το φορέα CulturePolis ΑΜΚΕ, για τα οποία δόθηκαν εγκρίσεις. Η CulturePolis Α.Μ.Κ.Ε., με πρόεδρο τον Δρα Βασίλειο Λαοπόδη, είναι ένας δραστήριος φορέας, με αναγνωρισμένο κύρος και τεχνογνωσία. Έχει υλοποιήσει πληθώρα συγχρηματοδοτούμενων έργων με επιτυχία και απτά αποτελέσματα. Η συνεργασία της CulturePolis με το Γραφείο Υποψηφιότητας (μέσω Δήμου Καλαμάτας) θα είναι ένα πολύτιμο επιχείρημα στον φάκελο υποψηφιότητας ως προς τον τομέα των συνεργασιών, της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων διεύρυνσης των χρηματοδοτικών πηγών.

logo Kalamata21 support

 

4. ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ψηφίσθηκε, ύστερα και από συνεννόηση με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας η εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης με πληρωμή, στο χώρο ανατολικά της Αγοράς, καθώς και στο βόρειο και στο νότιο parking. Το κόστος θα είναι 0,50 ευρώ για μία ώρα με ανοχή επιπλέον μισής ώρας, κάθε Σάββατο από τις 08.00 μέχρι τις 13.00. Τα χρήματα τα οποία θα εισπράττονται, θα χρησιμοποιούνται για την αναβάθμιση της Αγοράς.

kentrikh agora kalamatas stathmeush


Επίσης, δόθηκε έγκριση για τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

ΟΔΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, μεταξύ των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Γ. Ρουμελιώτη, επαναφορά της κυκλοφορίας σε διπλή κατεύθυνση, με παράλληλη απαγόρευση της στάθμευσης στη δυτική πλευρά της Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΨΑΡΩΝ
Η οδός Ψαρών να έχει προτεραιότητα έναντι όλων των καθέτων της, από την οδό Μακεδονίας έως Κρήτης – Λυκούργου.
Οι οδοί Μακεδονίας και Κρήτης συνεχίζουν να έχουν προτεραιότητα έναντι της οδού Ψαρών.
Η οδός Ψαρών να έχει προτεραιότητα έναντι της οδού που βρίσκεται μεταξύ των οδών Αριστείδου και Δαμοφώντος.

ΟΔΟΣ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Κατάργηση της ΑΔΣ 418/11 όσον αφορά στη στάθμευση αυτοκινήτων στη βόρεια πλευρά της νησίδας και μετατροπή αποκλειστικά σε χώρο στάθμευσης δικύκλων.

plateia 23is martiou stadiou voreia

ΟΔΟΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ
Κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης στο τμήμα βόρεια της οδού Μητροπολίτου Μελετίου και έως την πλατεία Υπαπαντής και μετατροπή αποκλειστικά σε χώρο στάθμευσης επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης (κάτω των 2,5 τόνων).

upapantis stathmeusi

ΟΔΟΣ ΝΕΔΟΝΤΟΣ
Κατάργηση της ΑΔΣ 301/12 όσον αφορά στη στάθμευση δικύκλων στην ανατολική πλευρά της οδού Νέδοντος, μήκους 16,30 μέτρων, μεταξύ των οδών Μητροπέτροβα και Γιατράκου και μετατροπή σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.

ΟΔΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗ
Επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο νότιο πεζοδρόμιο από την οδό Αριστομένους μετά το χώρο στάθμευσης δικύκλων και έως το Σιδηροδρομικό Σταθμό.

ΟΔΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
Τροποποίηση των ΑΔΣ 478/2009 & 75/2009 όσον αφορά στην ελεγχόμενη στάθμευση και μετατροπή σε χώρο στάθμευσης δικύκλων σε όλο το μήκος της οδού.

 

5. ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών κήρυξε προ καιρού έκπτωτο τον εργολάβο του Μεγάρου Χορού, ο ανάδοχος όμως προέβη σε ένσταση και το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε εν μέρει την ένσταση δεκτή, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να μην κηρυχθεί τελικά έκπτωτος, αναφορικά με έργο του οποίου έχει κατασκευασθεί το 98%. Η Υπηρεσία πιστοποίησε ότι ο ανάδοχος πραγματοποίησε τις εργασίες αρμοδιότητας πολιτικού μηχανικού και εκείνες στον τομέα των ηλεκτρομηχανολογικών, δεν έγιναν όμως οι εργασίες στα τεχνικά σκηνής, όπου εμπλέκονται γερμανικές εταιρείες κατασκευής και πιστοποίησης. Για το τελευταίο θέμα, δόθηκε αναβολή.

megaro xorou banner 1

 

6. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Για τις ανάγκες λειτουργίας των δύο πάρκινγκ που βρίσκονται επί του σκεπασμένου τμήματος του ποταμού Νέδοντα, δόθηκε έγκριση σχετικά με τη διενέργεια της προμήθειας εξοπλισμού συστήματος πάρκινγκ μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) διάρκειας πέντε ετών. Το σύστημα θα εκδίδει εισιτήριο και όταν θα παίρνει κανείς το αυτοκίνητό του, θα πληροφορείται τη χρέωση, αφού το σύστημα «διαβάσει» το εισιτήριο, και θα εξοφλεί.
Η προμήθεια του εξοπλισμού, που θα πραγματοποιηθεί με διαγωνισμό, είναι προϋπολογισμού 127.993,80 € με ΦΠΑ ώστε αυτοί οι χώροι στάθμευσης να λειτουργούν όπως εκείνοι του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

KALAMATANEWS 

7. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το διορισμό μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης της σύμβασης για την λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων με στόχο την ανάκτηση – αξιοποίηση όλων των παραγόμενων προϊόντων (Κομπόστ – Ανακυκλώσιμα – κ.λπ.)». Ορίσθηκαν ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος και ο Παναγιώτης Αλούπης και αναπληρωματικοί τους ο Ιωάννης Καμβυσίδης και ο Ιωάννης Θεοφιλόπουλος.
Επίσης, εγκρίθηκε τριμερής συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. και της ECOWASTE Ε.Π.Ε., για την λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ με στόχο την ανάκτηση – αξιοποίηση όλων των παραγόμενων προϊόντων (Κομπόστ – Ανακυκλώσιμα – κ.λπ.), ώστε τα ανακυκλώσιμα να παραδίδονται στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

KDAY

8. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ

Δόθηκε έγκριση από το Σώμα για τη σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών Α.Ε. όσον αφορά στις μπαταρίες αυτοκινήτων και βιομηχανίας. Σε εφαρμογή της πολιτικής του Δήμου, η σύμβαση αυτή θα έχει ανταποδοτικό όφελος για το Δήμο Καλαμάτας.

9. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΑΣ

Το Σώμα παρέσχε έγκριση σχετικά με την αναγκαιότητα για τη διενέργεια της προμήθειας, μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης διάρκειας πέντε ετών, τριών απορριμματοφόρων οχημάτων και ενός μηχανικού σαρώθρου. Η προμήθεια αυτού του εξοπλισμού θα γίνει με διεθνή διαγωνισμό.

 

 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech