Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 6 Αυγούστου 2015

Κατά τη σημερινή, 34η/2015, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων:

1. Αποδέσμευση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
2. Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ

3. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε, όπως για πίστωση ύψους 23.000 ευρώ για συντήρηση του κεντρικού ποδηλατόδρομου, πίστωση 25.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού συστήματος parking, πίστωση 108.665 ευρώ για την ανακατασκευή κτηρίου για τη στέγαση της Χημικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πίστωση 15.894,31 ευρώ για τη βελτίωση αγροτικής οδοποιΐας για πρόσβαση στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις ΤΚ Μικρομάνης, πίστωση 29.918,70 ευρώ για το εγγειοβελτιωτικό έργο άρδευσης ΤΚ Αλωνίων και Άμμου και πίστωση 16.081,30 ευρώ για την ανάπλαση μονοπατιού Πηδήματος και φυτοτεχνικές εργασίες στο πάρκο Πηδήματος.

podilatodromos

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ

4. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια υλικών κυκλοφοριακής σήμανσης». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε διαγωνισμό προϋπολογισμού 48.612,06 ευρώ με το ΦΠΑ.
5. Επί του πρακτικού της επιτροπής διεξαγωγής κανονικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, Σχολικού Έτους 2015 - 2016». Έγινε αποδεκτή η εισήγηση της Υπηρεσίας και απερρίφθη η προσφορά του μοναδικού μετασχόντος στο διαγωνισμό λόγω ελλιπών δικαιολογητικών. Θα αναδειχθεί ανάδοχος με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΜΑΓΚΛΑΡΑΙΪΚΟ ΣΤΑ ΑΡΦΑΡΑ

Maglareiko 3 Medium

6. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Διαμόρφωση κοινοχρήστου χώρου (Μαγκλαραίϊκο) στα Αρφαρά». Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος η εταιρεία Π. Σκριβάνος – Π. Γρουσουζάκος ΟΕ με διακριτικό τίτλο Εργοδομή, που προσέφερε έκπτωση 5%.

Στο χώρο θα εξυπηρετηθούν κυρίως χρήσεις καθιστικού και αναψυχής. Το πράσινο θα ενισχυθεί με νέες φυτεύσεις δένδρων (πλατάνια) και θάμνων. Στο χώρο υπάρχει πηγάδι, επενδεδυμένο με πέτρα, από το οποίο κάθε νέα κατασκευή θα απέχει τουλάχιστον 1,20 μέτρα.
Το χώρο, σύμφωνα με τη μελέτη, διατρέχει από ανατολή προς δύση διάδρομος πλάτους 2 μέτρων περίπου, παράλληλα με τον τοίχο αντιστήριξης, σε απόσταση από αυτόν 3 – 3,5 μέτρων. Μεταξύ του διαδρόμου και του τοίχου διαμορφώνεται χώρος πρασίνου με ήδη φυτεμένα δέντρα και συμπληρώνεται με αρωματικά και άλλα τοπικά φυτά, που τοποθετούνται κοντά στα κιγκλιδώματα του τοίχου αντιστήριξης. Το χώμα καλύπτεται με χλοοτάπητα. Στο κέντρο διαμορφώνεται καθιστικό, τμήμα ημικυκλίου με ύψος 0,40 μ., που περιβάλλεται από παρτέρι καθαρού πλάτους 1 μ., το οποίο ορίζεται από κράσπεδο σκυροδέματος.
Στο δάπεδο κατασκευάζεται υπαίθριο σκάκι, συνεπίπεδο με τον περιβάλλοντα χώρο. Κατασκευάζονται, επίσης, τα αναγκαία δίκτυα.

Maglareiko 2 Medium

67.200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΣΚΙΑ

7. Συνέχιση της χορήγησης υποτροφιών του κληροδοτήματος «Λυκούργου Σκιά» για το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015. Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την εξακολούθηση χορήγησης των υποτροφιών από έσοδα του κληροδοτήματος «Λυκούργου Σκιά» σε 14 υποτρόφους. Κάθε υπότροφος θα λάβει 4.800 ευρώ για την ετήσια στήριξη των σπουδών του και συνολικά θα δοθούν από το κληροδότημα αυτό του Δήμου Καλαμάτας 67.200 ευρώ.
Η αξιοποίηση των ακινήτων του κληροδοτήματος «Λυκούργου Σκιά» από το Δήμο Καλαμάτας, επιτρέπει την παροχή οικονομικής υποστήριξης προς τις εξής φοιτήτριες και τους παρακάτω φοιτητές:
α. Παναγιωτόπουλο Μιχαήλ του Σταύρου
β. Νικολακέα Σωτήριο του Κωνσταντίνου
γ. Ηλιόπουλο Ευάγγελο του Κωνσταντίνου
δ. Μιχαλοπούλου Ολυμπία του Ευαγγέλου
ε. Γκόνη – Ρήγα Παναγιώτα – Μαρία του Γεωργίου
στ. Ξενούλη Μαρία του Παναγιώτη
ζ. Ψυχογιό Ιωάννη του Παναγιώτη
η. Μαυριτσάκη Παναγιώτη του Ιωάννη
θ. Ηλιόπουλο Παναγιώτη του Αναστασίου
ι. Ζέρβα Μαρία του Δημητρίου
ια. Σπηλιόπουλο Απόστολο του Αναστασίου
ιβ. Πλιού Γεωργία του Παναγιώτη
ιγ. Καρκαλούτσου Μυρτώ του Παρασκευά
ιδ. Αλαγά Ραφαήλ – Κωνσταντίνο του Παναγιώτη
8. Έγκριση ή μη άσκησης ενδίκου μέσου κατά της υπ' αρ. 18003/27-5-2015 απόφασης ανάκτησης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αποφασίσθηκε η άσκηση προσφυγής.

ypotrofies lykourgou skia 4

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech