Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ξεκινά αύριο 14/10/2015 στην Καλαμάτα ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών

Αύριο, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, ξεκινά στην Καλαμάτα ένα πανηγύρι της χορωδιακής μουσικής, ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Interkultur.

Στις 16.30, πέντε Φιλαρμονικές θα ξεκινήσουν από διάφορα σημεία της πόλης παιανίζοντας και θα συγκλίνουν στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Οι χορωδίες θα έχουν παραταχθεί από το προαύλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού μέχρι την πλατεία 23ης Μαρτίου και με τη συνοδεία των Φιλαρμονικών θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση των χορωδιών, που μέσω της οδού Αριστομένους θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Εκεί θα γίνει ένα μουσικό καλωσόρισμα και το βράδυ, στις 21.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Τέντα, θα ακολουθήσει η τελετή έναρξης, όπου η Καλαμάτα θα έχει την ευκαιρία να δείξει στους φιλοξενούμενους τον τόπο και τον πολιτισμό μας. Στη συναυλία αυτή θα τραγουδήσουν και ξένες χορωδίες, ενώ προβλέπεται επισκέπτες και οικοδεσπότες να τραγουδήσουν και μαζί!

 

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΑΝΑ ΔΙΕΤΙΑ

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής: «Είμαι ευτυχής ως Δήμαρχος γιατί αύριο γεννιέται στην Καλαμάτα μία μεγάλη διεθνής εκδήλωση, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, το οποίο θα επαναλαμβάνεται κάθε 2 χρόνια. Ένα Φεστιβάλ, το οποίο έχει πανελλήνιο και διεθνή χαρακτήρα και στο οποίο μετέχουν και θα μετέχουν δεκάδες χορωδίες από διάφορες χώρες».

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως θα έλθουν 39 χορωδίες από 14 χώρες, περιλαμβανομένης της Ελλάδος «και όλες οι χορωδίες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό».

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΝ CHRISTIAN LJUNGGREN

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε στην Καλαμάτα τον Christian Ljunggren, εκτελεστικό καλλιτεχνικό διευθυντή του Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της Interkultur. Προσέθεσε, δε, τα εξής: «Τον ευχαριστώ θερμά για το γεγονός ότι αγωνίσθηκε με όλες του τις δυνάμεις να ολοκληρωθεί ένα δύσκολο έργο, μία δύσκολη διαδικασία. Τον ευχαριστώ γιατί αποδείχθηκε μεγάλος φίλος της πόλης και πρωταγωνιστής για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, αλλά και για τη συνέχισή του. Του εύχομαι να έχει υγεία και να είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής και στο μέλλον της Interkultur».

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ…

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές, γυναίκες και άνδρες, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το γεγονός ότι θα υποδεχθούν, θα καθοδηγήσουν, θα συνδράμουν, θα υποστηρίξουν τις ξένες χορωδίες, οι οποίες θα βρίσκονται από σήμερα το βράδυ εδώ.

 

…ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ

«Ευχαριστώ τους χορηγούς, οι οποίοι βοήθησαν οικονομικά και μείωσαν το – έτσι κι αλλιώς μικρό – κόστος για μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση. Υπενθυμίζω μόνο ότι θα έχουμε περί τις 8.000 διανυκτερεύσεις και μία γενικότερη υποστήριξη στην οικονομική ζωή της πόλης και της περιοχής, σε μία κρίσιμη περίοδο», είπε επίσης ο Π. Νίκας.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε, ακόμη, όσους εργάσθηκαν από πλευράς Δήμου Καλαμάτας «γι’ αυτό το μεγάλο έργο». Προσέθεσε, δε, τα εξής: «Και να μην ξεχνάμε ότι είναι ο πρόλογος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, που έχουμε την πεποίθηση ότι θα είναι η πόλη της Καλαμάτας».

 

ΜΙΑ «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ!

Ο ChristianLjunggren είπε τα εξής: «Ευχαριστώ κ. Δήμαρχε για τα ευγενικά σας λόγια. Σήμερα είναι η ημέρα πριν από την «καταιγίδα», την «καταιγίδα» του χορωδιακού τραγουδιού που θα ταρακουνήσει την Καλαμάτα.

Ήμουν εδώ το Σάββατο και πραγματικά υπήρχε καταιγίδα αλλά λίγες ημέρες αργότερα θα υπάρξει μια «καταιγίδα» τραγουδιών και ελπίζω ότι καθένας στην Καλαμάτα θα την απολαύσει. Ήδη σήμερα ορισμένες χορωδίες έχουν αφιχθεί, όπως για παράδειγμα από τη Ρωσία και από τη Βραζιλία. Αύριο είναι η κυρίως ημέρα αφίξεων των χορωδιών και θα συγκεντρωθούν το βράδυ στην Τέντα για την εναρκτήρια τελετή. Πριν από αυτό, θα εμφανισθούν στους δρόμους της Καλαμάτας κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αργά το απόγευμα.

Έχω μακρά εμπειρία από χορωδιακά φεστιβάλ σε όλα τα μέρη του κόσμου και σας λέγω ότι ένα φεστιβάλ σαν αυτό δεν είναι δυνατόν να διοργανωθεί χωρίς ισχυρή υποστήριξη από την πόλη. Το ζήτημα δεν είναι τα χρήματα, οι πόροι, αλλά οι ανθρώπινοι πόροι.

 

ΤΟΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Χθες βράδυ, όλοι οι εθελοντές της Καλαμάτας συγκεντρώθηκαν και τα μάτια μου γέμισαν δάκρυα, καθώς ήταν πολύ συγκινητικό να βλέπω τον καθένα να είναι τόσο αφοσιωμένος, να υπάρχει μια ομάδα που θα κάνει το καλύτερο για το φεστιβάλ.

Έχουμε, επίσης, μια ομάδα από την Interkultur, αποτελούμενη από ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και είμαι βέβαιος ότι θα επικοινωνούν και θα συνεργάζονται κατά τον καλύτερο τρόπο με την ομάδα της Καλαμάτας.

 

ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ GALA

Έχουμε δύο όμορφες συναυλίες gala, αργά το βράδυ της Πέμπτης και της Παρασκευής και θεωρώ ότι θα έπρεπε κανείς να αδράξει την ευκαιρία και να ακούσει χορωδίες από όλο τον κόσμο, διότι επιλέξαμε συγκεκριμένες χορωδίες ειδικά για τις συναυλίες αυτές.

Αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε την ανατριχίλα των διαγωνισμού, καθώς οι χορωδίες έρχονται εδώ και διαγωνίζονται και θα υπάρξουν βραβεία για τις διάφορες κατηγορίες. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή λήξης, το βράδυ του Σαββάτου στην Τέντα, στις 21.00.

Θα ήθελα να ζητήσω από τους κατοίκους της Καλαμάτας να περπατήσουν στους δρόμους της πόλης και να συναντήσουν τους χορωδούς, να τους μιλήσουν ή να πάνε σε μία από τις συναυλίες φιλίας που δίδουν οι χορωδίες, να αναμειχθούν με αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται από όλον τον κόσμο.

Είναι πολύ ευγνώμων για την ισχυρή στήριξη του Δήμου Καλαμάτας ώστε να διοργανωθεί αυτό το φεστιβάλ και επίσης για την υπόσχεση ή την ελπίδα ότι αυτό το φεστιβάλ θα διεξάγεται ανά διετία.

 

ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Ο Πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος, στη συνέχεια, τόνισε πως όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Τέντα, οι τελετές έναρξης και λήξης δηλαδή, οι διαγωνισμοί και τα κονσέρτα φιλίας στο Μέγαρο Χορού και στο Δημοτικό Θέατρο και ο διαγωνισμός θρησκευτικής μουσικής στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ GALA

Οι μόνες εκδηλώσεις με εισιτήριο θα είναι οι συναυλίες gala, το βράδυ της Πέμπτης και εκείνο της Παρασκευής, στις 22.00, στο Μέγαρο Χορού. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 12 ευρώ για την πρώτη ζώνη και 10 για τη δεύτερη κι από αύριο Τετάρτη ξεκινά η προπώληση.

 

ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ!

Ο Δήμος δημιούργησε ορισμένα αναμνηστικά, όπως το βιβλίο προγράμματος που θα διατίθενται προς 5 ευρώ, η τσάντα του φεστιβάλ προς 4 ευρώ και μία μπλούζα αντί 10 ευρώ.

 

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου 2015, θα διεξαχθεί η μεγάλη παρέλαση των χορωδιών, από την Πλατεία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής μέχρι την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2015, που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο πολιτιστικός οργανισμός Interkultur.

Απαιτείται, λοιπόν, την Τετάρτη 14/10/2015 να γίνουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α) Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης στις οδούς:

• Αριστομένους από Κροντήρη έως και Βασιλέως Γεωργίου, από τις 16:30 έως το τέλος των εκδηλώσεων (υπολογίζεται περίπου στις 20:30)

• Σταδίου από Αρτέμιδος έως Αναγνωσταρά, από 16:30 έως 18:00

• Υπαπαντής, από 16:30 έως 18:00

Β) Απαγόρευση της κυκλοφορίας στις οδούς:

• Σταδίου από τη Φαρών έως τη Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου) από 16:30 έως 18:00

• Μητροπολίτου Μελετίου από Φαρών έως Υπαπαντής

• Κολοκοτρώνη από τη Νέδοντος έως και την Αριστομένους από 16:30 έως 18:00

• Κροντήρη από Νέδοντος έως Αριστομένους

Γ) Απαγόρευση στάθμευσης

• στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου από Παλαιολόγου έως Υπαπαντής, από τις 15:30 έως το τέλος των εκδηλώσεων

• στην οδό Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Θέμελη έως Φάριος, από τις 15:30 έως το τέλος των εκδηλώσεων.

Γ) Αλλαγή των διαδρομών των γραμμών του αστικού λεωφορείου:

• Η γραμμή 1 με κατεύθυνση προς Παραλία, θα διέρχεται μέσω των οδών Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σόλωνος

• Η γραμμή 2 από Άσυλο προς Αγία Τριάδα θα διέρχεται μέσω των οδών Μητρ. Μελετίου - Φαρών - Πλάτωνος – Μακεδονίας – Νέδοντος - Αρτέμιδος

• Η γραμμή 2 από Αγία Τριάδα προς Άσυλο θα διέρχεται μέσω των οδών Κλαδά - Αρτέμιδος - Νέδοντος – Σόλωνος – Βασιλέως Κωνσταντίνου - Φαρών - Βασιλίσσης Όλγας – Ακρίτα - Παλαιολόγου - Μαυρομιχάλη.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ PARKING ΣΕΗΜ

Επιπλέον απαιτείται, η απαγόρευση στάθμευσης στο χώρο στάθμευσης οχημάτων που βρίσκεται παραπλεύρως του ποταμού Νέδοντα και μεταξύ των οδών Περικλέους και Παλαμά (parking ΣΕΗΜ), για το χρονικό διάστημα 14, 15, 16 και 17/10/2015.

 

synentefxi_typou_festibal_2.JPGsynentefxi_typou_festibal_3.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech