Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Καλαμάτα και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Καλαμάτας θα διεξαχθούν εορταστικές εκδηλώσεις, που ξεκινούν σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 και θα ολοκληρωθούν αύριο.

Μεταξύ άλλων, σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις σε ειδικές συγκεντρώσεις των Σχολείων όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης. Στις 11.00 θα γίνει κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες, επί της Κεντρικής Πλατείας, στους ανδριάντες των Ηρώων και στην Παραλία, στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη και στις 12.00 θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στις προτομές των Ηρώων επί της Πλατείας 23ης Μαρτίου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», για τους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών και Οργανισμών. Την εορταστική εκδήλωση θα επιμεληθεί το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας. 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 

Ώρα 07.00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, η δε Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα περιέλθει τις οδούς της πόλης και θα παιανίσει θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
Ώρα 8.00: Έπαρση σημαίας στο χώρο της πλατείας 23ης Μαρτίου, κατά την οποία θα αποδοθούν τιμές από στρατιωτικό άγημα με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.
Ώρα 10.15: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ακολούθως, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Παναγιώτη Κακούρη, φιλόλογο του 1ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, με τίτλο: «Το ΟΧΙ του χθες και η ανάγκη του ΟΧΙ του σήμερα».
Μετάβαση εκπροσώπων Αρχών, Οργανώσεων και Κοινού από τον Μητροπολιτικό Ναό στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση προ του Ηρώου των Πεσόντων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Ακολούθως, οι εκπρόσωποι Αρχών και Οργανώσεων και το Κοινό θα μεταβούν στο χώρο της παρέλασης, επί της Κεντρικής Πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.15 το πρωί.
Ώρα 17.31: Υποστολή σημαίας με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

 

1 Medium

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΟΣ

Το πρόγραμμα εορτασμού της Δημοτικής Ενότητας Άριος έχει ως εξής:
Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας και από τη μεγαφωνική του Δημαρχιακού Καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας θα ακούγονται Θούρια και Εμβατήρια.
Περί ώρα 9.30 π.μ., μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία και μετά το πέρας της επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών, και θα ακολουθήσει ο Εθνικός Ύμνος.
Αμέσως θα επακολουθήσει στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Άριος παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Άριος και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον Μιχαήλ Βλάχο, δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Άριος. Επίσης θα ακολουθήσουν ποιήματα από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άριος.
Μετά το πέρας της εορτής θα πραγματοποιηθεί μικρή δεξίωση σε καφενείο της πλατείας Άριος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΦΑΡΩΝ

Την 28η Οκτωβρίου και ώρα 07.00 θα σημάνουν οι καμπάνες της Εκκλησίας.
Στις 9.30 προσέλευση των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων στην Εκκλησία.
Στις 9.45 θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, παρουσία των εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών και σχολείων, καθώς και κατοίκων. Θα εκφωνηθεί μέσα στην Εκκλησία ο πανηγυρικός της ημέρας από τον δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Κωνσταντίνο Κουρκουλή.
Ακολούθως το εκκλησίασμα, προπορευομένων των σχολείων, θα μεταβεί στη πλατεία του Ηρώου, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει Εθνικός Ύμνος. Ακολούθως θα γίνει παρέλαση των μαθητών των σχολείων.
Στην συνέχεια, στη νέα πλατεία μετά από την προσφώνηση του υπεύθυνου Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας, θα γίνει απαγγελία ποιημάτων από μαθητές, κατόπιν θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτοι εθνικοί χοροί από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Δημοτικού- Γυμνασίου – Λυκείου. Στο τέλος, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.
Τελετάρχης ορίζεται ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αρφαρών Νικόλαος Μπούρας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΟΥΡΙΑΣ

Την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10.30, θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων.
Θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών των Σχολείων της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας και κατόπιν θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ηρώων.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον Χρήστο Σταυρόπουλο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Θουρίας. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές.
Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Μετά το πέρας της εορτής θα δοθεί δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου της Δημοτικής Ενότητας.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Στις 16.30 της 28ης Οκτωβρίου 2015, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο ηρώον της Μικρής Μαντίνειας, στο λιμανάκι, που διοργανώνουν η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαντιναίων. Θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στους εθνικούς αγώνες, θα κατατεθούν στέφανοι, ο δάσκαλος Δημήτρης Γιαννέας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου θα αποδώσει τραγούδια του ΄40. Τέλος, θα προσφερθούν κεράσματα από τις γυναίκες της Μικρής Μαντίνειας.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech