Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συμμετοχή στις εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY

Ο Δήμος Καλαμάτας θα μετάσχει και φέτος στην εκστρατεία ECOMOBILITY, που θα συµπεριλάβει την εκστρατεία FREE MOBILITY µε τη συµµετοχή οµάδων µαθητών µε δυσκολία προσβασιµότητας, από Σχολεία Ειδικής Αγωγής πολλών πόλεων της χώρας.

Η Εκστρατεία FREE MOBILITY, που υλοποιήθηκε στη διάρκεια της σχολικής περιόδου 2014-15, σε 26 πόλεις της χώρας, ανέδειξε ένα κορυφαίο κοινωνικό πρόβληµα παρεμπόδισης της ελεύθερης προσβασιµότητας στις πόλεις, κάτι που προκαλεί δυσκολίες στο 50% σχεδόν του πληθυσµού της Ελλάδος.
Η Εκστρατεία θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο 2016, µε την τελετή απονοµής των Βραβείων. Στόχος είναι να αναβαθµισθεί η ποιότητα ζωής στις µεγάλες πόλεις και να αναδειχθεί η έννοια της ισότητας.
Σύµφωνα µε το πρόγραµµα, οι οµάδες των µαθητών των Ειδικών Σχολείων, αλλά και των Γυµνασίων Τυπικής Εκπαίδευσης, που θα συµµετέχουν από κάθε πόλη, θα µελετήσουν τα προβλήµατα µετακίνησης που προκαλούνται από τις συνθήκες και τις συνήθειες κυκλοφορίας των κατοίκων της περιοχής. Θα ακολουθήσουν οι εκδηλώσεις παρουσίασης των προτάσεων των µαθητών και θα προωθηθεί η ανάπτυξη διαλόγου µε τοπικούς φορείς, επιστήµονες, δηµοσιογράφους και πολίτες.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech