Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η δακοκτονία στις 29 Οκτωβρίου 2015

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 29/10/2015 θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός δακοκτονίας στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

Κουρτάκι, Διαβολίτσι, Πιλαλίστρα, Σπιτάλι, Αντικάλαμος, Βασιλίτσι, Ανάληψη, Βέργα, Σπερχογεία, Μάδαινα, Νεοχώριο Ιθώμης, Πύλα, Ευαγγελισμός και Χωματάδα.
Ανάμεσα στον τελευταίο ψεκασμό και την συλλογή του ελαιοκάρπου πρέπει να μεσολαβήσουν:
• 28 ημέρες όταν ο ψεκασμός γίνεται με το σκεύασμα ΕΦΝΤΑΚΟΝ
• 7 ημέρες όταν ο ψεκασμός γίνεται με το σκεύασμα ΦΑΣΤΑΚ
• 14 ημέρες όταν ο ψεκασμός γίνεται με το σκεύασμα SUCCESS.
Παρακαλούνται οι παραγωγοί να παρακολουθούν τους ψεκασμούς στους ελαιώνες τους και όσοι έχουν κτήματα περιφραγμένα να τα ανοίξουν.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ 2015

Εν όψει της επικείμενης, εντός των προσεχών ημερών, περάτωσης των δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει στους ελαιοκαλλιεργητές τα παρακάτω:
1. Μετά το τέλος των τελευταίων δολωματικών ψεκασμών οι οποίοι είναι σε εξέλιξη, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας παύει να είναι υπεύθυνη για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από το δάκο και οι ίδιοι οι παραγωγοί έχουν την ευθύνη της προστασίας του ελαιοκάρπου.
2. Επειδή οι καταγεγραμμένοι δακοπληθυσμοί είναι κατά περιοχές αυξημένοι και οι επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για ύπαρξη δακοπροσβολών, συνιστάται στους καλλιεργητές που θα καθυστερήσουν τη συγκομιδή να παρακολουθούν τους ελαιώνες τους και εφόσον διαπιστώσουν προσβολή άνω του 4% - 5% να προχωρήσουν σε ψεκασμό με δικά τους μέσα, προσέχοντας να χρησιμοποιήσουν το κατάλληλο εγκεκριμένο εντομοκτόνο. Θα πρέπει, επίσης, να τηρηθούν οι οδηγίες της ετικέτας του σκευάσματος με ιδιαίτερη έμφαση στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα μεταξύ τελευταίου ψεκασμού και συγκομιδής ελαιοκάρπου. Υπενθυμίζουμε ότι για την παραγωγή ελαιολάδου που θα χαρακτηρισθεί ως ΠΟΠ Καλαμάτα απαγορεύεται η καταπολέμηση του δάκου με ψεκασμούς καλύψεως και επιτρέπονται μόνο δολωματικοί ψεκασμοί.

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech