Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Λαμπρή εθνική παρέλαση στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Χιλιάδες Καλαματιανών καμάρωσαν και χειροκρότησαν χθες, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015, τη μαθητιώσα και τη στρατευμένη νεολαία, καθώς και τα μέλη πολιτιστικών, τοπικών και κοινωφελών συλλόγων, που έλαβαν μέρος στη μεγάλη παρέλαση κατά μήκος της οδού Αριστομένους, τιμώντας όσους αγωνίσθηκαν για την πατρίδα την περίοδο 1940 – 1941.

Μετά την τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού και την κατάθεση στεφάνων στο ηρώον της Πλατείας 23ης Μαρτίου, ξεκίνησε η παρέλαση ενώπιον επισήμων και λαού, κατά την οποία εκπροσώπησε την Κυβέρνηση ο Γιώργος Κατρούγκαλος, Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Την παρέλαση κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και πήραν σ' αυτήν μέρος μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Ακολούθησαν τμήματα πολιτιστικών συλλόγων, με περίτεχνες εθνικές ενδυμασίες, ορισμένες από τις οποίες είναι πραγματικά κομψοτεχνήματα, καθώς και μέλη τοπικών συλλόγων και μέλη κοινωφελών σωματείων. Όπως πάντα, θερμό χειροκρότημα απέσπασαν τα ένοπλα τμήματα του 9ου Συντάγματος Πεζικού, της Σχολής Ικάρων και των Δυνάμεων Άμυνας – Φρούρησης της 120 ΠΕΑ.
Μετά το πέρας της παρέλασης, ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, ανέφερε τα εξής: «Σήμερα θυμόμαστε και τιμάμε το «Όχι» του Ιωάννη Μεταξά, το «Όχι» του ελληνικού λαού, το «Όχι» της Εθνικής Αντίστασης απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα. Θυμόμαστε τους χιλιάδες νεκρούς μας, θυμόμαστε τους 423 Μεσσήνιους, οι οποίοι έπεσαν στα βουνά της Αλβανίας και πολλοί απ' αυτούς είναι άταφοι. Θυμόμαστε το χρέος μας, που έχουμε ως Έλληνες, να είμαστε ενωμένοι και να αγαπούμε την πατρίδα μας. Ζήτω η 28η Οκτωβρίου».

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech