Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 29 Οκτωβρίου 2015

Συνήλθε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, στην 17η/2015 συνεδρίασή του, το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Καλαµάτας και έλαβε αποφάσεις επί 27 θεμάτων, εκ των οποίων 4 εκτός ημερησίας διατάξεως. Οι κυριότερες αποφάσεις που πήρε, είναι οι εξής:

 

 

1. ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ

ΣΤΗΝ ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ

kipoupoli

Το Δημοτικό Συμβούλιο επικαιροποίησε προηγούμενη απόφασή του και με τον τρόπο αυτό βαίνει προς το τέλος της η πολύχρονη διαδικασία πολεοδόμησης της Κηπούπολης. Η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης Κηπούπολης θα προχωρήσει με τις προϋφιστάμενες του Ν. 4269/2014 διατάξεις, καθόσον τούτο επιτρέπεται από το νέο Νόμο. Με τον τρόπο αυτό, ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή προς επεξεργασία του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στη συνέχεια, αυτό το Προεδρικό Διάταγμα - με το οποίο η πολεοδομική μελέτη θα τεθεί σε ισχύ - θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα ακολουθήσει η έγκριση της πράξης εφαρμογής όσον αφορά στην πολεοδόμηση της Κηπούπολης.

 

2. ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕΝΙΝΩΝ

oikismos meninon

Με απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε εισήγηση της Υπηρεσίας για την οριοθέτηση του οικισμού Μενινών. Πρόκειται για περιοχή η οποία αναπτύσσεται γοργά. Η οριοθέτηση του οικισμού αποτελεί αποφασιστικό βήμα για την ανάπτυξη της περιοχής και προωθείται σύμφωνα με το Π.Δ./24-4-1985 (ΦΕΚ 181Δ/3-5-1985). Η οριοθέτηση του οικισμού γίνεται κατά μήκος της αναγνωρισμένης κοινοτικής οδού προς νότο, σύμφωνα με την πρόταση οριοθέτησης που δημοσιεύθηκε στο ΓΠΣ Καλαμάτας. Το εμβαδόν του οικισμού ανέρχεται σε 48,31 στρέμματα και η αρτιότητα ορίζεται σε 1.000 τετρ. μέτρα με τις κατά νόμο παρεκκλίσεις, με χρήση γης Γενική Κατοικία.

Με πράσινο φαίνονται τα όρια του σημερινού οικισμού και με κόκκινο η νέα οριοθέτηση.

  

3. ΟΔΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗ ΜΙΚΡΗ

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΩΡΙΟ

mantineia

Ομόφωνα ψηφίσθηκε η αναγνώριση ως κύριας και μοναδικής οδού, του δρόμου που συνδέει τους οικισμούς της Μικρής Μαντίνειας και του παλιού χωριού. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία θα ενεργοποιηθεί όταν εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, δίδεται η δυνατότητα αξιοποίησης ιδιοκτησιών πέριξ του δρόμου και, προφανώς, η δυνατότητα ανάπτυξης και του παλιού χωριού, για το οποίο τελευταία εκδηλώνεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Με την απόφαση αυτή συμφωνεί και η Τοπική Κοινότητα Μικρής Μαντίνειας.

  

4. ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΣΤΗ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΑ

Εγκρίθηκε η συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 468/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης στις οδούς Βασ. Γεωργίου,  Βασ. Όλγας, Αριστοδήμου & Ασκληπιού και η επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης επί της οδού Βασ. Γεωργίου (από Αριστομένους έως Φαρών). Τα συγκοινωνιακά μέτρα στη Βασιλέως Γεωργίου και στην Ακρίτα έχουν μελετηθεί από τους συγκοινωνιολόγους κ. Παρασκευόπουλο και Παπαντωνίου και προβλέπεται, πέρα από την αμφιδρόμηση και γενικά τη βελτίωση της υποδομής στους συγκεκριμένους δρόμους, η εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης σε τμήμα της οδού Βασιλέως Γεωργίου, καθώς και η αντίστροφη - σε σχέση με τη σημερινή – πορεία στην οδό Αριστοδήμου και στο τμήμα της από τη Βασιλέως Γεωργίου μέχρι τη Βασιλίσσης Όλγας.

Μπορείτε να δείτε εδώ κείμενο με τις ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν, μεταξύ των οποίων η ελεγχόμενη στάθμευση σε τμήμα της οδού Βασιλέως Γεωργίου.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε σχεδιάγραμμα όπου απεικονίζονται οι ρυθμίσεις στην οδό Βασιλέως Γεωργίου από την Αριστομένους μέχρι τη Φαρών και σε γειτονικούς δρόμους.

Επίσης, έχετε τη δυνατότητα εδώ να δείτε τις ρυθμίσεις στη συμβολή των οδών Ακρίτα και Βασιλέως Γεωργίου, καθώς και στη συμβολή της Ακρίτα με τη Βασιλίσσης Όλγας.

  

5. Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ PHILOXENIA

philoxenia logo

Δόθηκε ομόφωνα έγκριση για τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στη διεθνή τουριστική έκθεση “Philoxenia”, στη Θεσσαλονίκη, από 12 μέχρι 15 Νοεμβρίου 2015 και η εκπροσώπησή του από την Παναγιώτα Ντίντα και την Άννα Καλογεροπούλου, Πρόεδρο και Μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Δήμου.

 

ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, ψήφισε προσθήκη στο άρθρο 5 της υπ’ αριθμ. 543/2010 Απόφασής του, με τίτλο «Γενική κανονιστική απόφαση για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων».

Το άρθρο 5 διαμορφώνεται ως εξής:

Άρθρο 5: Γενικές αρχές

Δύναται να διατίθεται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν νομίμως σε πεζοδρόμους, χώρος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πέραν εκείνου που έχει προσδιορισθεί με τη γενική κανονιστική απόφαση για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Α) Στην απέναντι πλευρά του πεζόδρομου, στην προβολή του καταστήματος ή στην πλευρά που βρίσκεται το κατάστημα και παραπλεύρως αυτού να υπάρχει τυφλό τοιχίο ή ελεύθερος χώρος, τηρουμένων των λοιπών διατάξεων της απόφασης 543/2010.

Β) Ο ενδιαφερόμενος να έχει εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του έναντι του Δήμου.

Γ) Η διάθεση του χώρου να γίνεται με απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή.

 

ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΟ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

osteofukakeio

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τα εξής:

1. την οργάνωση οστεοφυλακίου, σε ταφικό μνημείο του Κεντρικού Κοιμητηρίου Καλαμάτας (ρυθμού ροτόντας), στο οποίο θα φυλάσσονται τα οστά πολιτών που προσέφεραν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και διακρίθηκαν για την προσφορά τους, κατόπιν συγκατάθεσης των οικείων τους και καταβολής των αντίστοιχων τελών που καταβάλλονται για τις οστεοθυρίδες

2. την τοποθέτηση σε αυτό των οστών των αειμνήστων Λυκούργου Σκιά, Μιχαήλ Τούμπουρου, Γεωργίου Τσαγκάρη, Γεωργίου Κυριακού κ.ά.

 

ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΑΣ

ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

fix water leak

Εγκρίθηκε η μείωση της ετήσιας εισφοράς του Δήμου Καλαμάτας στο Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας – Μεσσήνης & Κοινοτήτων Περιοχής Καλαμάτας, από 2,05 € σε 0,60 € ανά υδρευόμενο κάτοικο, όπως προτάθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου με την υπ’ αριθμ. 28/2015 απόφασή του.

  

ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016

Αποφασίσθηκε επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 23/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας σχετικής με τον καθορισμό των τελών καθαριότητας και φωτισμού και καθορίσθηκαν για το έτος 2016 οι συντελεστές των τελών καθαριότητας και φωτισμού στο ύψος που είχε διαμορφωθεί με την 23/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή παραμένουν σταθεροί για 5η κατά σειρά χρονιά.

 

ΗΡΩΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

Ομόφωνα εγκρίθηκαν η φιλοτέχνηση και τοποθέτηση ηρώου των χιλιάδων Μεσσηνίων πεσόντων στους εθνικούς αγώνες από την Παλιγγενεσία του 1821 και μετέπειτα και η συγκρότηση επιτροπής από διακεκριμένους Μεσσήνιους, υπό την εποπτεία της οποίας θα υλοποιηθούν τα ανωτέρω. Το μνημείο θα ανεγερθεί στην πλατεία 23ης Μαρτίου και έργο της Επιτροπής που συγκροτείται είναι η κινητοποίηση των απανταχού Μεσσηνίων, με σκοπό τη συμβολή τους στην ανέγερση του μνημείου. Στην Επιτροπή θα μετάσχουν ο πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγής Κουμάντος, ο Πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, ο Πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Μπρεδήμας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς, ένας εκπρόσωπος των αποδήμων Μεσσηνίων και ένας Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας.

Για το σκοπό της ανεγέρσεως του ηρώου θα ανοιγεί από το Δήμο ειδικός λογαριασμός σε τράπεζα, θα ορισθεί καλλιτεχνική επιτροπή όπως ο νόμος προβλέπει και θα προκηρυχθεί διεθνής καλλιτεχνικός διαγωνισμός, ενώ στη συνέχεια θα ανατεθεί το έργο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι για την ανάπλαση της οδού 23ης Μαρτίου θα προκηρυχθεί άμεσα αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.

 

 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech