Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Οικονομική ενίσχυση των ομάδων Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου για τους αγώνες στο Κατάρ

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας που στελεχώνουν τις ομάδες Ρομποτικής του σχολείου και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο. Τα παιδιά διακρίθηκαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό και πρόκειται να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Κατάρ. Τις ομάδες του σχολείου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής πατρός Σωτηρίου Μαστέα, αποτελούν οι: Καπετανάκης Αναστάσιος του Αποστόλου, Σταθοπούλου Ιωάννα του Νικολάου, Σταθουλόπουλος Αριστείδης του Θεοδώρου, Ζερβάκης Θεόδωρος του Κωνσταντίνου, Ρίζος Ιωάννης του Παντελεήμονα, Ροδίτης Μιχαήλ του Νικολάου, Σκουρτσίδης Λεωνίδας του Γεωργίου και Βαγενάς Νικηφόρος του Ευσταθίου.

Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τα παιδιά με τον καθηγητή τους, καθώς και γονείς και έδωσε θερμά συγχαρητήρια για τις μέχρι τώρα επιτυχίες των μαθητών, ευχηθείς περισσότερες στο μέλλον. «Ευχαριστώ διότι τιμάτε με τη διάκρισή σας την πόλη, τιμάτε το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, που δεν είναι και στα καλύτερά του», είπε ο Π. Νίκας, επιδίδοντας στους μαθητές ποσόν 1.000 ευρώ, σε εκτέλεση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ενίσχυση για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό του Κατάρ.
Η ομάδα αναχωρεί στο Κατάρ την προσεχή Πέμπτη και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 και την Κυριακή 8 του μήνα.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, οι τρεις ομάδες Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας με την ονομασία KALAMATA SHARKS Ι, ΙΙ και III, διακρίθηκαν με 4 ρομπότ στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, τον οποίο διοργάνωσε η WRO (World Robotics Olympiad) Hellas, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στα εκπαιδευτήρια Γείτονα, στη Βάρη Αττικής. Μία εκ των ομάδων έλαβε 1η θέση πανελλαδικά και οι άλλες δύο 2η.
Την πρωτιά απέσπασε ομάδα του 6ου Γυμνασίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, γεγονός που προβάλλει την Καλαμάτα, μια πόλη η οποία έχει θέσει υποψηφιότητα για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.

DSCN9962_Medium.JPGDSCN9963_Medium.JPGDSCN9964_Medium.JPGDSCN9966_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech