Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Όμορφα βίντεο για την προβολή της Καλαμάτας, από μαθητές για μαθητές

Την οπτική των μαθητών, για την προβολή της Καλαμάτας σε μαθητές, ώστε αυτοί να επιλέξουν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και την περιοχή της για τις εκδρομές τους, ανέδειξαν τα βίντεο που ετοιμάσθηκαν στο πλαίσιο διαγωνισμού, τον οποίο προκήρυξε ο Δήμος. Όμορφες γωνιές της Καλαμάτας, ιστορικά μνημεία, ωραίες διαδρομές για βόλτα, η σχέση της πόλης με τη θάλασσα, η νυχτερινή ζωή της Καλαμάτας, τα ποιοτικά αγροδιατροφικά μας προϊόντα, η γαστρονομία, αποτέλεσαν θεματικές ενότητες των βίντεο που ετοίμασαν τα παιδιά.

ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Οπωσδήποτε, δεν πρόκειται για επαγγελματικές παραγωγές, αποτελούν όμως φιλότιμες προσπάθειες, με φρέσκια πολλές φορές ματιά για το πώς βλέπουμε την πόλη. Αυτό ακριβώς ζητεί και ο Δήμος Καλαμάτας: «Θα σχηματισθεί μια τράπεζα ιδεών για το τι πρέπει να προσέξουμε, για το τι ελκύει τους άλλους», επεσήμανε ο Δήμαρχος το βράδυ της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου 2015, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, στην οποία προβλήθηκαν τα σποτ και ανακοινώθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

Ο Π. Νίκας προσέθεσε ότι «τα τελευταία 3-4 χρόνια η πόλη μας συγκαταλέγεται στις πόλεις που ανεβαίνουν» στην προτίμηση των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι εκδράμουν ανά την Ελλάδα με τα σχολεία τους. Η Καλαμάτα έχει τις προϋποθέσεις να διεκδικήσει αυξημένο μερίδιο αυτού του είδους τουρισμού, ενώ έχει και τα πλεονεκτήματα για να βελτιώνει καθημερινά τη θέση της, τόνισε ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΡΙΝΕ 9 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτα Ντίντα, Δημοτική Σύμβουλος, ανέφερε ότι η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχών έληξε στις 6 Νοεμβρίου 2015 και υπεβλήθησαν 9 συμμετοχές, τις οποίες αξιολόγησε επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με την υπ' αρ. 414/2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, αποτελούμενη από τους 1) Ντίντα Παναγιώτα, Δημοτική Σύμβουλο, Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, 2) Θεοφιλόπουλο Ιωάννη, Δημοτικό Σύμβουλο, 3) Παπαδόπουλο Λεωνίδα, Διευθυντή Φωτογραφίας – Σκηνοθέτη, 4) Τσάφο Βασίλειο, Εικαστικό και 5) Παναγόπουλο Γεώργιο, Υπεύθυνο Κ.Π.Ε. Καλαμάτας. Η Επιτροπή ολοκλήρωσε την αξιολόγηση μία ώρα πριν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης προβολής των σποτ, καθένα από τα οποία υποβλήθηκε σε διευρυμένη (5 λεπτών) και συνοπτική (30 δευτερολέπτων) εκδοχή.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Η Επιτροπή απένειμε το 1ο βραβείο σε συμμετοχή από το 2ο και το 4ο Λύκειο Καλαμάτας, που ετοίμασαν οι μαθητές: Δρέτας Αντώνιος, Λόντος Χρήστος, Μαρλαντής Βασίλειος.

a Medium

Το βίντεο μπορείτε να δείτε πατώντας πάνω στο εικονίδιο.

 

{source}
<!-- You can place html anywhere within the source tags -->
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/-5a_jN0lByI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<script language="javascript" type="text/javascript">
    // You can place JavaScript like this
    
</script>
<?php
    // You can place PHP like this
    
?>
{/source}

 

Το 2ο βραβείο δόθηκε σε συμμετοχή από το Λύκειο Αρφαρών, που ετοίμασαν οι μαθητές: Ζαλαχώρης Κωνσταντίνος, Κώτσαρης Ηλίας, Ρηγοπούλου Βασιλική – Ερατώ, Τζαβάρα Ευαγγελία – Γεωργία, Τουρνά Δήμητρα.

b Medium

 

Το 3ο βραβείο απονεμήθηκε σε συμμετοχή από το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, που ετοίμασαν οι μαθητές: Αντωνόπουλος Νικόλαος, Βαμβακάς Βασίλειος, Δημητρέας Διονύσιος, Μπουγά Σταματίνα, Νικολόπουλος Ιωάννης, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Πουλίτσης Γεώργιος, Τατά Ελένη, Ταχμαζίδης Κωνσταντίνος, Τσιλίδη Άννα.

c Medium


Σημειώνεται πως στα τρία βραβεία αντιστοιχούν έπαθλα ύψους 1.000 €, 800 € και 500 €.

ΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ

Έπαινοι δόθηκαν σε όλες τις υπόλοιπες συμμετοχές, τις οποίες ετοίμασαν οι εξής μαθητές, ως ακολούθως:
6ο Λύκειο Καλαμάτας: Γεώργιος Νταβουτιάν, Βασίλης Κοτζαμπασάκης
3ο Λύκειο Καλαμάτας: Κολόζη Αγγελική, Κωνστάνταρος Αλκιβιάδης, Κουμαράκου Αντωνία
3ο Λύκειο Καλαμάτας: Αδαμοπούλου Στεφανία, Γρουσουζάκου Μαρία
5ο και 1ο Λύκειο Καλαμάτας: Σαρδέλη Γιώτα, Μπαρακάρη Σταυρούλα
Λύκειο Θουρίας: Κορομηλά Ευσταθία – Ανδρονίκη, Σακκά Χριστίνα, Σπυρόπουλος Παναγιώτης
2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας: Βαρανάκης Γεώργιος, Καλαμπόκη Αιμιλία, Καραμπάτσα Βασιλική, Καραμπάτσα Δέσποινα, Κισκήρα Λυδία-Μπέρυ, Ντίμο Ελένη, Ξεροβάσιλα Κωνσταντίνα, Παπαευγενίου Παναγιώτης, Πουλόπουλος Γεώργιος- Μιχαήλ, Πράστου Μαρία- Γαλανή, Ρουσέα Σωτηρία, Σώκαλη Βασιλική, Ταβουλάρη Αγγελική, Τσαγκλής Κωνσταντίνος, Χριστοπούλου Μαρία, Γεωργιόπουλος Γεώργιος- Μιχαήλ, Δρακοπούλου Βασιλική, Ζήση Δάφνη, Καλοβυρνάς Νικόλαος, Καρανικόλας Στυλιανός - Ελευθέριος, Κόικου Βαλμίρ, Κούρτογλου Κωνσταντίνος, Λυριτζή Χρυσούλα, Μανάι Χριστίνα, Ξηρογιάννη Χριστίνα, Ρήγα Αναστασία, Σαμιώτη Αθηνά- Αθανασία, Σεβαστέλη Ιλιάνα, Σπάλα Μαρίνα, Στασινοπούλου Γεωργία, Τεντζογλίδη Άρτεμις- Σταυρούλα, Τζίφα Αθανασία, Τζώρτζη Αδαμαντία, Φραγκισκάκη Αγγελική από τη Β΄ Τάξη και
Αβραμοπούλου Όλγα, Αθανασοπούλου Ευαγγελία, Βασιλειάδης Κωνσταντίνος, Γρηγορακάκη Δανάη, Δρυμώνη Ελένη, Ζαφείρη Δανάη-Ευθυμία, Καμπανάρος Βασίλειος, Καρκατζούλη Ειρήνη, Κατίγια Πάολα, Κιούλος Γεώργιος, Κολλάτου Δέσποινα-Ζωή, Λέκκα Κωνσταντίνα, Λεμπέση Διονυσία, Μέλλιου Βασιλική, Νοβάκοβικ Αλέξις-Άρις, Παπουτσής Νικήτας, Πετρακάκος Γεώργιος-Παναγιώτης, Πουλοπούλου Δήμητρα, Τζίκα Ντόινα-Ελισαμπέτα, Χέλη Χρυσούλα, από τη Γ΄ Τάξη. 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech