Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 15 Δεκεμβρίου 2015

∆ήµου Καλαµάτας, την Τρίτη 15 ∆εκεµβρίου 2015 και ώρα 13.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, ως ακολούθως:

1. Αποδέσµευση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
2. Αναµόρφωση δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
3. ∆ιάθεση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
4. Παράταση των συµβάσεων για τη «Συντήρηση δηµοτικού φωτισµού, πλην Καλαµάτας, 2014 – 2015». Εγκρίθηκε, για το διάστημα από 1/1 μέχρι 31/3/2016, ώστε να μην υπάρχει κενό στη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού έως ότου ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός για τα έτη 2016 και 2017.
5. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου µειοδοτικού διαγωνισµού για την «Προµήθεια υπολογιστών και λογισµικού για το ∆ήµο Καλαµάτας». Εγκρίθηκε η επανάληψη του διαγωνισμού, καθώς αυτός απέβη άγονος.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

neo dimarxeio perivallon xoros Medium

6. Κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου µειοδοτικού διαγωνισµού για τον καθαρισµό των κτηρίων του ∆ήµου για το έτος 2016. Εγκρίθηκε, όσον αφορά στον καθαρισμό του Δημαρχείου και των λοιπών δημοτικών κτηρίων μέχρι τη μεταφορά των Υπηρεσιών του Δήμου στο νέο Δημαρχείο (ανακατασκευασμένο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου), προϋπολογιζόμενης δαπάνης 57.979,20 πλέον ΦΠΑ.

ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ

DSCN8477 Medium

7. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας πρόχειρου δηµόσιου διαγωνισµού για «Προµήθεια φυτικού υλικού». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε προμήθεια δένδρων προϋπολογισμού 57.996,12 ευρώ με το ΦΠΑ.
Θα φυτευθούν εκατοντάδες δένδρα σε όλη την έκταση της Καλαμάτας, σε συνέχιση προηγηθεισών φυτεύσεων. Συγκεκριμένα, θα φυτευθούν δένδρα κυρίως από την ντόπια χλωρίδα, όπως μουριές και σφένδαμοι στις οδούς Φαρών και Πλάτωνος, αντιστοίχως.
Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων θα εγκατασταθούν πλατάνια και μουριές, στην πλατεία του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών θα φυτευθούν φύκοι και μουριές, ενώ στις οδούς Ακρίτα και Φιλελλήνων θα κοπούν οι λεύκες και θα φυτευθούν οι νησίδες με πλατάνια, κουτσουπιές και θάμνους από την εγχώρια χλωρίδα, όπως δενδρολίβανα, λεβάντες και άλλα.
Ο προγραμματισμός για τη Νέα Είσοδο έχει ως εξής:
α) μέχρι τα Ακοβίτικα οι κατεστραμμένοι φοίνικες θα αντικατασταθούν από άλλους (τύπου βεντάλιας) και γενικότερα θα δοθεί μάχη, μήπως και διασωθούν τα εναπομείναντα φοινικοειδή. Η μάχη, κυρίως, θα δοθεί στη Νέα Είσοδο και στην παραλιακή ζώνη. Επίσης, η νησίδα της Νέας Εισόδου θα ενισχυθεί με θάμνους ντόπιας χλωρίδας
β) από τα Ακοβίτικα μέχρι τον κόμβο Ζαφείρη θα γίνει συμπλήρωση των δένδρων πλατάνου, όπου ελλείπουν
γ) από τον κόμβο Ζαφείρη μέχρι τον κόμβο προς Μεσσήνη θα φυτευθούν μουριές στα πεζοδρόμια.
Στο Κοιμητήριο, στην πλατεία Κοιμητηρίου και στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου θα συνεχισθεί η φύτευση κυπαρισσιών ορθόκλαδων και στη μάντρα της Ιεράς Μονής Καλογραιών εκτός των κυπαρισσιών θα φυτευθούν και λιγούστρα.
Στις πλατείες των Ιερών Ναών Αναστάσεως και Αναλήψεως θα φυτευθούν κουκουναριές και πεύκα.
Φυτεύσεις, επίσης, θα γίνουν στην πλατεία που βρίσκεται στην οδό Παναγιώτη Καίσαρη στη Φυτειά και σε άλλα σημεία της πόλης.
Οι φυτεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο του 2016.
8. Απόδοση παγίας προκαταβολής ∆ηµοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων ∆ήµου Καλαµάτας. Εγκρίθηκε.
9. Ψήφιση πιστώσεων του προϋπολογισµού, οικον. έτους 2015, του κληροδοτήµατος «Λυκ. Σκιάς». Εγκρίθηκε.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech