Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πάνω από 100 άτομα εξετάσθηκαν για οστεοπόρωση στο Β΄ ΚΑΠΗ

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, διοργάνωσε σημαντική εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου Δεκεμβρίου 2015, Παρασκευή και Σάββατο αντιστοίχως, με γενικό θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης».

Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, η πρόληψη και η αντιμετώπισή της.
Η εκδήλωση περιέλαβε δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας κατόπιν ραντεβού. Στο Β΄ ΚΑΠΗ Δήμου Καλαμάτας εξετάσθηκαν πάνω από 100 άτομα, στα οποία δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις ανάλογα με τα ευρήματα.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία και παροχή οδηγιών από τον ορθοπαιδικό Αθανάσιο Μητσέα, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015. Ο γιατρός μίλησε εκτενώς για την οστεοπόρωση και τα προβλήματα που προκαλεί, τόνισε την αξία της πρόληψης, ενώ επεσήμανε και την αξία των εξετάσεων για έγκαιρη διάγνωση.
Σημειώνεται, τέλος, πως στο Β΄ ΚΑΠΗ διενεργείται σεμινάριο στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης, διαρκείας 25 ωρών, με θέμα: «Αγωγή υγείας - πρώτες βοήθειες», το οποίο παρακολουθούν μέλη του Β΄ ΚΑΠΗ με μεγάλο ενδιαφέρον.

OSTEOPOROSI-BKAPI_1_Medium.JPGOSTEOPOROSI-BKAPI_2_Medium.JPGOSTEOPOROSI-BKAPI_3_Medium.JPGOSTEOPOROSI-BKAPI_4_Medium.JPGOSTEOPOROSI-BKAPI_5_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech